Giurgiu, “sărit” de pe Colegiul 1 Mănăştur

Giurgiu, “sărit” de pe Colegiul 1 Mănăştur
Spiritele s-au încins pe ultima sută de metri la Bucureşti: conform surselor ZIUA de CLUJ, PSD şi PNL Cluj au ajuns la o rocadă de colegii, evitând impunerea acestuia de la centru. Decizia finală va fi dată în cursul zilei de vineri.

Surse din conducerea USL ne-au declarat aseară, că deputatul Mircia Giurgiu, care reuşise, în primă fază, să obţină sprijinul Bucureştiului pentru candidatură din partea PSD Cluj în Colegiul 1 Mănăştur-Grigorescu, şi-a văzut planurile zădărnicite."Cel puţin deocamdată, Mircia Giurgiu nu mai este în cărţi pentru Colegiul 1, iar pentru Colegiul 3 Grigorescu va fi propus un candidat PSD", ne-au declarat sursele citate. În aceste condiţii, cel mai probabil Aurelia Cristea va ocupa postul de candidat al USL pentru Colegiul 3, urmând ca în Colegiul 1 Mănăştur - Grigorescu locul să revină liberalilor. Aseară, în timpul mitingului USL de pe Arena Naţională, liberalii nu au putut confirma ori infirma rocada colegiilor. "Cel mai probabil, o decizie finală va fi luată vineri", s-au mulţumit să transmită liberalii prezenţi la Bucureşti.

În cadrul USL Cluj s-a ajuns acum câteva săptămâni la un blocaj: cele mai favorabile colegii pentru USL, numărul 1 (Mănăştur - Grigorescu) şi numărul trei (Gheorgheni şi Andrei Mureşanu) au fost împărţite între PSD şi PNL Cluj, însă a intervenit Bucureştiul, care l-a impus pe Mircia Giurgiu, proaspăt înscris în PSD, după ce a mai trecut pe la PRM şi PDL, în Colegiul 1 Mănăştur. Marţi a apărut şi informaţia că liberalii ar fi privaţi, la rândul lor, de Colegiul 3, care ar urma să revină PSD. Prin retragerea lui Giurgiu de ieri, negociată la Bucureşti, relaţia PSD-PNL Cluj s-a mai detensionat, cel puţin deocamdată. Mircia Giurgiu a declarat, aseară, pentru ZIUA de CLUJ, că, din câte ştie, "totul este în ordine". "Eu aşa ştiu, că totul e în ordine. Nu m-am dus la mitingul USL de la Arena Naţională pentru că am vrut să am o hârtie oficială cu candidatura", a spus Giurgiu.

Peste 70.000 de oameni la mitingul USL

Evenimentul de lansare a candidaţilor Uniunii Social Liberale (USL) pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie a avut loc aseară, pe Arena Naţională din capitală, cel mai mare stadion din România, în prezenţa a peste 70.000 de participanţi. La manifestare au participat liderii USL - preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele PC, Daniel Constantin -, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, lideri de organizaţii, actuali parlamentari, dar şi reprezentanţi ai socialiştilor şi liberalilor europeni. Manifestarea de pe Arena Naţională a început cu piesa "Thunderstruck" a celor de la AC/DC. Liderii Uniunii şi-au făcut intrarea pe un covor roşu care traversează gazonul până la scena amplasată în mijlocul stadionului. Scena pătrată, de aproximativ doi metri înălţime, este de culoare albă fiind inscripţionată cu sigla USL şi mesajul "2012 - Anul Victoriei". Peste 400 de candidaţi ai USL vor intra în bătălia pentru fotoliile de deputaţi şi senatori, în colegiile din întreaga ţară, la alegerile din 9 decembrie. În paralel, la Palatul Parlamentului, cei mai puternici lideri europeni ai participat la reuniunea continentală a Partidului Popular European.

 

Comenteaza