Gorghiu: Vom avea discuţii cu UDMR pentru protocol de colaborare parlamentară

Gorghiu: Vom avea discuţii cu UDMR pentru protocol de colaborare parlamentară
Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declara că, după congresul UDMR, PNL va avea discuţii cu Uniunea pentru semnarea unui protocol privind colaborarea parlamentară şi susţinerea programului de guvernare al PNL.

Întrebată dacă PNL a avut discuţii cu UDMR pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare, Alina Gorghiu a spus că au existat nişte discuţii în urmă cu două-trei săptămâni.

"A rămas că ne vom vedea cu UDMR imediat după Congresul lor, iar discuţiile se vor purta pentru semnarea unui protocol, a unui agreement pentru colaborare parlamentară şi pentru susţinerea programului de guvernare. Nu s-au făcut paşi în discuţie pentru a putea articula o perspectivă guvernamentală la acel moment, a fost o singură discuţie şi foarte scurtă. Dar da, s-au deschis ambasadele în sensul creării acelei majorităţi parlamentare", a declarat Alina Gorghiu la Gândul Live.

Ea a admis că acum PNL nu poate face o majoritate parlamentară fără UNPR, iar întrebată care este răspunsul lui Gabriel Oprea şi ce condiţii a pus acesta, Alina Gorghiu a afirmat: "Eu pot să vă spun ce a spus domnul Oprea public, lucru care este lămuritor. A spus foarte clar că îl susţine pe Victor Ponta şi susţine Guvernul lui Victor Ponta câtă vreme este Victor Ponta premier. Nu-mi este foarte limpede şi domnul ministru n-a fost explicit ce se va întâmpla cu UNPR în condiţiile în care Victor Ponta nu va mai fi premier. Dar vă mărturisesc că nici nu cred că mi-aş dori o majoritate parlamentară cu cineva care nu are convingerea că trebuie să fie alături de Partidul Naţional Liberal, alături de un program de guvernare sau în susţinerea unui program de guvernare în care chiar crede. N-aş vrea să creadă cineva că îi răpesc prietenii lui Victor Ponta şi îi aduc aproape de PNL doar conjunctural. O guvernare presupune o majoritară parlamentară stabilă".

Gorghiu a mai spus că nu există o compatibilitate doctrinară PNL-UNPR, însă "această compatibilitate nu a existat nici cu PSD, şi totuşi a fost USL, a fost un guvern".

Co-preşedintele PNL a mai arătat că negocierile cu partidele pentru formarea unei noi majorităţi au fost "destul de accelerate" în ultimele luni, dar că, probabil, ar fi trebuit ca mai întâi PNL să aibă finalizat programul de guvernare.

"Programul va fi votat în Consiliul Naţional de Coordonare al PNL, care va avea loc la începutul lui mai", a precizat ea, adăugând că la acest moment PNL nu are "acea majoritate parlamentară care mâine să schimbe guvernul Ponta".

 

Comenteaza