Goţiu îl cheamă ca martor în procesul său pe un membru CNA

Goţiu îl cheamă ca martor în procesul său pe un membru CNA
Jurnalistul Mihai Goţiu, care a candidat la Senatul României din partea USR Cluj, şi-a găsit un martor în procesul pe care doreşte să îl intenteze unor televiziuni şi ziare: chiar un membru al CNA.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat în ședința sa de marți postul de televiziune B1 TV cu 5.000 de lei pentru încălcarea principiului "audiatur et altera pars", prin difuzarea unei fotografii cu un candidat USR la alegerile parlamentare, Mihai Goţiu, surprins în timp ce s-ar fi aflat în stare de ebrietate, fără a-i fi solicitat un punct de vedere, arată news.ro. Această reacţie vine la 10 zile după ce s-a descoperit că ştirea a fost falsă şi că persoana aflată (sau nu) în stare de ebritate din imaginea care a făcut încojurul presei este un anume Răducu, care îşi face veacul pe la Vama Veche.

Nici măcar membrii CNA nu au prins de veste şi nu l-au reabilitat pe Goţiu, care acum este cu un pas în Senatul României. „Deşi Valentin-Alexandru Jucan a spus în timpul ședinței că era evident că în fotografie apărea Mihai Goţiu, Radu Bogdan Herjeu a fost de părere că reprezentanții postului de televiziune ar fi trebuit să îl contacteze pentru a verifică informația și pentru a-i da șansa să ofere un punct de vedere", se arată în ştirea news.ro. Situaţia l-a înfuriat pe Goţiu, care a anunţat că îl va chema ca martor - la procesul e care doreşte să îl intenteze televiziunilor şi ziarelor care au publicat ştirea - chiar pe Valentin Jucan, un exemplu de persoană manipulată de mass-media în acest caz.

„Aflu de pe Hotnews că B1 TV a fost amendată de CNA cu 5.000 de lei pentru faptul că a difuzat acea <celebră> imagine din Vama Veche în care aș fi fost eu, dar de fapt era Răducu... Nu doar că sancțiunea e tardivă (și, din punctul meu de vedere, ridicolă ca și cuantum - adică e vorba de contravaloarea unui spot publicitar de... 5-10 secunde), dar nici măcar membrii CNA de bună credinţă nu şi-au pus problema că n-aş fi eu în fotografie și deși i-au amendat pe cei de la B1 TV pentru că nu m-au contactat să-mi ceară punctul de vedere, nici ei n-au făcut-o!!! Mai mult, politrucul Valentin-Alexandru Jucan, ale cărui competențe în domeniu sunt legate de diferite sinecuri prin ministere ex-pedeliste, citesc că a zis în sedintă că "era evident că în fotografie apărea Mihai Goţiu!!!", a scris miercuri reprezentantul USR, pe Facebook.

Contactat de ZIUA de CLUJ, Valentin Jucan a spus că este de acord să participe la proces. „Eu am spus că fotografia este foarte clară şi cei care s-au referit la ea public au susţinut că este Mihai Goţiu. Merg ca martor, nu e niciun fel de problemă. Este o problemă a presei din România; atunci când se aduc acuzaţii, presa uită, probabil voit, să revină şi să spună că a greşit. Unul dintre vinovaţi pentru această situaţie este chiar CNA, care nu s-a preocupat să impună aşa ceva", a declarat Jucan.

Fotografia care prezenta o persoană dormind pe un pet de bere a apărut în urmă cu câţiva ani pe blogul jurnalistului clujean Tiberiu Fărcaş, iar în articol se specifica faptul că este vorba despre un anume Răducu. Un blogger din capitală, Marius Ghilezan, a preluat in 2014 imaginea şi a scris că este vorba despre Goţiu. In 2016, in campania electorala, o mulţime de publicaţii şi de televiziuni au preluat informaţia şi l-au prezentat pe politician ca pe un beţivan.

Mihai Goţiu a anunţat că va face plângere împotriva televiziunilor şi ziarelor la începutul anului viitor.

 

Comenteaza