News alert Update Video Foto Greva cetățenilor pornește de la Cluj. Protest cu mii de oameni împotriva OUG-lui Toader

Mii de clujeni au ieşit, duminică seara, în centrul oraşului, pentru a protesta împotriva OUG-lui Toader pe Legile Justiției. Manifestaţii asemănătoare au loc şi în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

Sunt peste 7.000 de oameni în stradă, la Cluj-Napoca, dar numărul protestatrilor creşte de la minut la minut. Manifestanţii pornesc în marş. Traseul propus este: Blvd Eroilor-Dorobanţilor-înainte spre Iulius Mall-întoarcere pe Titulescu- Blvd 21 Decembrie--Piaţa Unirii.

 

 

"Justiţie, nu corupţie!", "Noi nu vom fi conduşi de hoţi!", "Luptăm, luptă, justiţia apărăm!", "Magistraţi, nu cedaţi!", "PSD, ciuma roşie!", "Ne-am săturat de cât ne-aţi furat!", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie!", "Jos Guvernul", "Abrogaţi şi plecaţi" sunt mesajele protestatarilor clujeni, care au venit în centrul oraşului "înarmaţi" cu steaguri, pancarte, bannere şi vuvuzele. 

"În cadrul protestului de duminică, 24 februarie, anunțăm declanșarea grevei cetățenești pentru Justiție!
Prin acest demers, Clujul își manifestă tot sprijinul pentru magistratii din Cluj care si-au suspendat activitatea, incepand cu vinerea trecută. Așadar dragi clujeni, vă invităm pe toți să veniți diseară în piață cu una sau sau mai multe banderole albe, simple, atât pentru dvs cât și pentru alti cetățeni! Greva cetățenilor pornește de la Cluj! ! Astăzi!", transmite Umbrela Anticorupţie. 

 

"Oameni buni, dacă nici astăzi, după Ordonanța de Urgență, nu vedeți – adică NU VEDEȚI! – spre ce ne îndreptăm, dacă nici astăzi nu înțelegeți – NU ÎNȚELEGEȚI! – ce înseamnă și încotro ne duce subordonarea magistraților de către politicieni, înseamnă că suntem pierduți, ca nație, pentru alte câteva decenii. Noapte bună, România! (Mihai ȘORA). Noi nu spunem noapte bună! Pentru că noi vedem și știm câtă dreptate are domnul Șora, în mesajul de mai sus. De aceea, noi ne vedem în Piața Unirii din Cluj. Ca să-i OPRIM. Și ca să putem spune, din nou, ”Bună dimineața, România!”, se arată în mesajul de protest. 

Plenul CSM decide luni ce demersuri va întreprinde legat de OUG pe legile justiţiei

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se va întruni luni, la ora 10.00, în şedinţă, având ca unic punct pe ordinea de zi dezbaterea efectelor adoptării OUG pe legile justiţiei, din perspectiva demersurilor necesare a fi întreprinse.

"Luni, 25 februarie 2019, orele 10, se va întruni şedinţa Plenului având ca unic punct pe ordinea de zi dezbaterea efectelor adoptării OUG nr.7/2019, din perspectiva demersurilor necesare a fi întreprinse. Consiliul Superior al Magistraturii asigură, pe această cale, atât corpul magistraţilor, cât şi opinia publică de preocuparea sa constantă pentru consolidarea statutului funcţiei de judecător şi procuror, necesară protejării efective a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor", se arată într-un comunicat al niroul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Guvernul a anunţat că premierul Viorica Dăncilă îi invită luni, la ora 15.30 la Palatul Victoria, pe reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi, precum şi pe cei ai Consiliului Superior al Magistraturii, pentru discuţii pe legile justiţiei. Trei asociaţii de magistraţi, “Forumul Judecătorilor din România”, ”Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” şi ”Iniţiativa pentru Justiţie”, au transmis deja că nu vor participa luni la discuţii.

VEZI ŞI Ministrul Justiţiei, aşteptat cu protest la Cluj de către magistraţi. Judecătorii suspendă activitatea o săptămână

Comenteaza