Grindeanu: "Înaintez Preşedinţiei propunerile făcute de partenerii de la ALDE"

Grindeanu:
Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni, după şedinţa coaliţiei, că va înainta Administraţiei Prezidenţiale propunerile făcute de partenerii de la ALDE pentru a-l înlocui pe Daniel Constantin din executiv.

"Am luat act de decizia politică, fiind un guvern politic. Astăzi o să înaintez către Administraţia Prezidenţială propunerile făcute de partenerii de la ALDE. Sunt nominalizări care şi-au primit susţinerea politică în forurile de conducere de la ALDE", a declarat Grindeanu.

El a precizat că nu a discutat subiectul cu preşedintele Klaus Iohannis. "Erau chestiuni pe care le-am aflat, să spunem, neoficial. Am luat act de decizia partenerilor de coaliţie - pe de o parte au retras sprijinul politic pentru dl. Daniel Constantin şi pe de altă parte au nominalizat pe cine înlocuiesc sau persoana care înlocuieşte, ceea ce duce la o reacţie în lanţ, o nouă nominalizare pentru Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul", a adăugat premierul.

Acesta a spus că Graţiela Gavrilescu a mai fost ministru al Mediului. "Structura Guvernului, votată de Parlament, este cea pe care o cunoaşteţi, anume ministrul Mediului are şi funcţia de vicepremier. Asta e structura. Dna Gavrilescu are experienţă ca ministru al Mediului", susţine premierul.

Biroul Politic Central al ALDE a votat, duminică, retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele Daniel Constantin, cu 86 de voturi "pentru" şi 12 "împotrivă", propunerea fiind făcută de vicepreşedintele Andrei Gerea, au declarat surse din partid.

Comenteaza