Guvernul a sesizat CCR în legătură cu refuzul preşedintelui de a numi miniştrii interimari

Guvernul a sesizat CCR în legătură cu refuzul preşedintelui de a numi miniştrii interimari

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că a sesizat Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui de a numi miniştri interimar.

Prim-ministrul a precizat că sesizarea ar trebui privită şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pentru viitor. ”Dincolo de lupta politică nu este nevoie şi nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului” a declarat Dăncilă, citată de News.ro, afirmând că nu s-a putut organiza şedinţa de guvern din această săptămână. Conform CCR, părţile au termen până în 11 septembrie să-şi prezinte punctele de vedere.

”Aştept ca domnul preşedinte să vină cu o decizie care să arate că vrea o Românie normal, o Românie în care şi guvernul funcţionează aşa cum ar trebui” a declarat, miercuri, premierul Viorica Dăncilă.

Joi, la ora 18.00, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va susţine o declaraţie de presă.

Întrebată dacă va mai trimite la Curtea Constituţională sesizarea cu privire la refuzul preşedintelui de a numi miniştri interimari, în cazul în care în declaraţia de presă de la ora 18.00 Klaus Iohannis va anunţa că acceptă propunerile, Dăncilă a declarat: ”Am trimis către Curtea Constituţională. Dacă domnia sa va veni cu propunerea pentru miniştrii interimari, o parte din sesizare nu va mai avea obiect, dar noi în sesizare am vorbit şi despre cele cinci propuneri pentru miniştri PSD pentru că încă nu avem o motivaţie pentru respingere. Eu cred că ar trebui să vedem această sesizare către Curtea Constituţională şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pe viitor, de a stabili nişte reguli, pentru că eu cred că dincolo de lupta politică nu este nevoie şi nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului având în vedere că sunt proiecte pe care le facem pentru cetăţeni”.

Întrebată cum este blocată activitatea Guvernului, Dăncilă susţine că nu s-a putut adopta ordonanţa privind prelungirea înscrierii alegătorilor pentru votul prin corespondenţă.

”Nu am putut realiza acest lucru, sunt foarte multe obiective care nu mai pot aştepta. Această blocare a însemnat că tot ce aveam ca ordine de zi trebuie să ducem săptămâna viitoare şi cred că acest lucru nu este normal”, a mai spus Dăncilă.

De asemenea, Dăncilă a precizat că va merge pentru a obţine votul în Parlament pentru noua componenţă a Cabinetului pe durata interimatului miniştrilor.

”Am spus şi repet: Avem 45 de zile de când preşedintele numeşte miniştrii interimari, în cele 45 de zile vom alege perioada în care vom merge în Parlament”, a mai spus premierul.

Comenteaza