Guvernul adoptă astăzi contractul-cadru în sănătate. Ciolacu: "Menţinem valorile de anul trecut, atât pe pacient, cât şi pe servicii"

Guvernul adoptă astăzi contractul-cadru în sănătate. Ciolacu: "Menţinem valorile de anul trecut, atât pe pacient, cât şi pe servicii"

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul adoptă miercuri contractul-cadru în domeniul sănătăţii, conform celor convenite cu medicii de familie.

”Menţinem astfel valorile de anul trecut, atât cele pe pacient, cât şi în cazul serviciilor din asistenţa medicală primară şi ambulatorie de specialitate”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a anunţat că în perioada următoare va continua dialogul şi cu sindicatele din Sănătate pentru a ajunge la o înţelegere care să aducă mai multă echitate în acest domeniu.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat, joi seara, într-un comunicat de presă, că, în urma negocierilor, s-a convenit ca pentru semestrul I al anului 2024 să se mențină atât valorile punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și ambulatorie de specialitate cât și suma lunară orientativă pentru medicii stomatologi care au fost valabile în semestrul al II-lea al anului 2023, asta după ce la începutul lunii ianuarie, CNAS a anunțat valori mai mici în 2024 față de 2023.

Anunțul CNAS din ianuarie i-a nemulțumit pe medicii de familie şi din ambulatoriile de specialitate, care au protestat, inclusiv la Cluj, faţă de decizia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Ulterior, în urma negocierilor cu CNAS, s-a convenit menținerea valorilor la același nivel cu 2023 până în iunie.

Comenteaza