Update Guvernul Orban rămâne. Moțiunea, anulată din lipsă de cvorum

Guvernul Orban rămâne. Moțiunea, anulată din lipsă de cvorum
| Foto: b1.ro

Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

„Nu am putut proceda la supunerea la vot a ordinii de zi a sesiunii extraordinare”, a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

La şedinţă au lipsit deputaţii minorităţilor naţionale şi toţi parlamentarii PMP. De asemenea, liderul deputaţilor UDMR, Benedek Zacharie, a anunţat că niciun parlamentar al Uniunii nu este prezent. „Dacă va fi cvorum, vom fi prezenţi şi nu vom vota”, a adăugat acesta.

Totodată, liderii grupurilor PNL şi USR au anunţat că părăsesc sala de şedinţă.

„Grupul USR va părăsi sala şi nu va contribui la cvorum”, a spus deputatul Cătălin Drulă. Şi parlamentarii. PNL vor părăsi sala, a arătat liderul deputaţilor liberali, Florin Roman.

Dintre senatorii neafiliaţi au fost prezenţi doar Nicolae Marin, Călin Popescu-Tăriceanu, Adrian Ţuţuianu, Emilia Arcan, iar dintre deputaţii neafiliaţi - Dumitru Lovin. Toţi cei 21 de deputaţi Pro România au fost prezenţi.

Din grupurile PSD au lipsit cinci parlamentari.

Şedinţa Parlamentului, care a început iniţial în jurul orei 14,00, a fost suspendată până la ora 15,30, din lipsa cvorumului, fiind prezenţi doar 170 de parlamentari. Liderii grupurilor parlamentare au decis reluarea şedinţei cu un apel nominal, dar nici în urma acestuia nu s-a adunat cvorumul de 233 de parlamentari.

Comenteaza