Update Guvernul vitregeşte Clujul de 35 de milioane de euro. Tişe: "Greva administrativă, ultima soluţie"

Guvernul vitregeşte Clujul de 35 de milioane de euro. Tişe: "Greva administrativă, ultima soluţie"
Alin Tişe | Foto: facebook.com/AlinTise

Preşedintele Consiliului Juţean (CJ) Cluj, Alin Tișe, acuză guvernul PSD-ALDE de răzbunare politică. 

"Singurele informații la care avem acces indică o încărcare majoră a bugetului CJ Cluj cu cheltuieli pe care nu le-am mai avut, iar capitolul investiții este pus serios în dificultate. Aceste cheltuieli adăugate înseamnă 35 de milioane de euro, sumă care, de fapt, nu se va mai putea regăsi în investiții. Pentru noi, 35 de milioane este dublul bugetului pe care anul trecut l-am avut la dispoziție pentru drumuri județene.

Mecanismele de împărțire a bugetelor sunt total lipsite de transparență și ne sunt refuzați toți indicatorii necesari creionării bugetului județean, înainte de adoptarea de către Parlament a legii bugetului de stat, fără vreo șansă pentru amendamente. Practic, vom fi puși în fața faptului împlinit", a declarat Alin Tişe. 

Preşedintele CJ consideră acest buget național drept o răzbunare politică. "De altfel, președintele PSD, Liviu Dragnea, a și inclus Clujul pe lista celor care nu mai merită bugete pentru dezvoltare. În această situație fac apel la administrațiile locale care se regăsesc în situații similare nouă și le propun intrarea în grevă administrativă, ca reacție față de abuzurile noii legi a bugetului de stat", conchide şeful CJ. 

Cluj-Napoca pierde 14 milioane de euro 

Municipiul Cluj-Napoca ar urma să aibă buget pentru 2019 abia la finalul lunii martie, însă până atunci pierde 4 milioane de euro. Alte 10 milioane  vor fi tăiate pentru asigurarea cheltuielilor cu asistenţa socială, sume suportate până în prezent de la bugetul de stat. Boc îi răspunde lui Dragnea: "Excedentul din buget reprezintă rambursări din fonduri europene". Mai multe detalii, AICI!

VEZI ŞI Clujul, abandonat de Guvern: Amendamentele la buget propuse de parlamentarii clujeni, RESPINSE pe bandă rulantă

Comenteaza