Guvernul vrea să modifice legea achiziţiilor publice

Guvernul vrea să modifice legea achiziţiilor publice

Ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, a anunţat că Guvernul urmează să modifice în această lună legea achiziţiilor publice prin Ordonanţă de Urgenţă, vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă propunând înfiinţarea unei structuri centralizate pentru organizarea licitaţiilor.

”Nu ştiu cum ar trebui să arate pentru că nu sunt eu specialist în achiziţii publice, dar luna aceasta vom veni cu o lege a achiziţiilor publice, luna aceasta”, a spus ministrul, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, la rândul lui, că propune ca noua lege a achiziţiilor publice să fie ”pe model german”.

”De regulă, lucrurile trebuie să fie cât mai flexibile, cât mai puţin interpretabile şi cât mai transparente. (...) Germania are mai multe landuri şi are mai multe sisteme de achiziţie. Noi am dat modelul austriac (cu - n.r.) o unitate centralizată de achiziţii publice. Aceasta trebuie să dea tonul. De ce unii să cumpere acelaşi pix cu doi lei, iar alţii cu cinci lei? Să fie o unitate centralizată, care să nu fie obligatorie”, a spus alt vicepreşedinte al ,Robert Negoiţă, care este şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România.

Comenteaza