Hărdău, şeful Comisiei pentru Învăţământ, privind Legea Educaţiei: "textul e incoerent şi presărat cu contradicţii de fond"

Hărdău, şeful Comisiei pentru Învăţământ, privind Legea  Educaţiei:
Fostul ministru clujean al Educaţiei, Mihail Hărdău, care este preşedinte al Comisiei pentru Învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din cadrul Senatului neagă că lucrările comisiei în ce priveşte Legea Educaţiei ar fi întârziate şi respinge “orice acuzaţie de politizare sau de tergiversare”. În schimb acesta reclamă că se confruntă “cu un text incoerent şi presărat cu contradicţii de fond”, după ce deputaţii au adoptat textul legii.
Hărdău susţine într-o declaraţie ataşată acestei ştiri că textul aprobat de Camera Deputaţilor este unul dintre motivele pentru care Comisia este supusă unui “efort de muncă şi analiză”. “Dat fiind că deputaţii au avut la dispoziţie un termen de 45 de zile pentru adoptarea textului, raportul Comisiei pentru învăţământ din Cameră a fost aprobat, de cele mai multe ori, cu un cvasi-consens de 16 voturi pentru şi 15 împotrivă, legea fiind la un pas de abordare tacită în plenul Camerei Deputaţilor. Prin urmare, Comisia din Senat se confruntă cu un text incoerent sub aspectul obiectivelor trasate în Pactul Naţional şi presărat cu contradicţii de fond. În acest context, procedura de muncă din Comisia din Senat este de a analiza fiecare articol în parte, luând în considerare amendamentele propuse de senatori şi operând prin consens general. Toate amendamentele sunt analizate şi dezbătute”, a explicat Hărdău.

Acesta lasă să se înţeleagă că de întârzieri s-ar face vinovat Ministerul Educaţiei: “dacă analizăm traseul anevoios al proiectului de lege intrat în dezbatere publică abia în 18 martie 2010, prezentat în 12 aprilie în Camera Deputaţilor şi abia în 26 mai în Senat, oare de ce parte se situează tergiversarea: de partea Comisiei sau a Ministrului Educaţiei?”, s-a întrebat preşedintele comisiei.
Comenteaza