Hărdău: un raport în domeniile tineretului şi sportului, blocat de interese pecuniare

Hărdău: un raport în domeniile tineretului şi sportului, blocat de interese pecuniare
Senatorul clujean Mihail Hărdău, fost ministru al Educaţiei, acuză că blocarea unui raport pe marginea unei ordonanţe de guvern în domeniile tineretului şi sportului este dictată de „interese pecuniare", „având în vedere că actul conţine prevederi derogatorii de la legislaţia în vigoare permiţând închirierea şi concesionarea bazei materiale din domeniile tineretului şi sportului".

Hărdău a depus ieri o declaraţie politică pe temă şi susţine că raportul, care a fost adoptat anul trecut de Senat cu amendamente, arată că „direcţiile judeţene pentru sport şi tineret, respectiv universităţile de stat beneficiază de potenţialul financiar şi resursa umană calificată pentru a avea prioritate absolută în gestionarea bazei materiale în interesul elevilor şi studenţilor, principalii lor beneficiari".

Hărdău avertizează că înstrăinarea patrimoniului „sau modificarea destinaţiei acestuia dăunează grav calităţii sportului naţional". Fostul ministru i-a cerut ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, date referitoare la obiectivele sportive ce au fost închiriate sau concesionate, fondurile europene atrase pentru dezvoltarea şi modernizarea acestora şi economiile realizate la bugetul de stat.

Comenteaza