Hotelierii, scutiţi încă 90 de zile de la plata impozitului în acest an

Hotelierii, scutiţi încă 90 de zile de la plata impozitului în acest an
Unitățile turistice își găsesc cu greu personal specializat | Foto: Continental

Operatorii economici precum hoteluri, restaurante şi cafenele sunt scutiţi încă 90 de zile de la plata impozitului specific în acest an, anunţă şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Potrivit lui Ionel Dancă, Guvernul a adoptat în domeniul HoReCa două reglementări importante.

Astfel, operatorii economici precum hoteluri, restaurante şi cafenele vor fi scutiţi de la plata impozitului specific pentru o perioadă de 90 de zile, care se adaugă la perioada anterioară de 60 de zile , perioada stării de urgenţă.

„Mecanismul în baza căruia se va aplica această scutire este următorul: impozitul acesta este un impozit anual, datorat de către operatorii economici din zona hoteluri, cafenele, restaurante şi din cuantumul impozitului anual, calculat la 365 de zile, se scade perioada de 90 de zile, care la care se adaugă la cele 60 de zile zile anterioare pentru care au fost scutiţi la plată”, a spus Dancă.

De asemenea, plata impozitului se va face până la 25 octombrie, termenul fiind amânat de la 25 iulie.

Cealaltă reglementare se referă de operatorii care administrază activităţi comerciale pe plaje. Cei care erau obligaţi la plata unor taxe în trei tranşe, sunt scutiţi de una dintre aceste tranşe, iar cei care erau obligaţi la două tranşe, sunt scutiţi de 30% din suma datorată.

Comenteaza