Iliescu: Soarta lui Băsescu, decisă de Parlamentul rezultat după anticipate

Iliescu: Soarta lui Băsescu, decisă de Parlamentul rezultat după anticipate
Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat că preşedintele Traian Băsescu nu poate fi suspendat de actualul Parlament, acest fapt fiind unul nerealist, el subliniind că soarta actualului şef de stat va fi decisă de noul Legislativ, care va rezulta în urma alegerilor anticipate.

"Asta (solicitarea opoziţiei referitoare la demisia preşedintelui Traian Băsescu, n.r.) este treabă care urmează alegerilor. Nu poate fi suspendat preşedintele de actualul Parlament. Acum, prima chestiune a fost demisia Guvernului, alegeri anticipate, după alegeri, noul Parlament va decide şi soarta preşedintelui. Asta e altceva. Acuma nu, e nerealist acest lucru", a spus Iliescu.

"Care au fost cerinţele pieţei? Demisia Guvernului, alegeri anticipate şi demisia preşedintelui. Prima solicitare s-a rezolvat. Urmează a doua - alegeri anticipate şi rămâne a treia - după alegeri", a spus Iliescu.

El a spus că alegerile anticipate trebuie organizate de un Guvern de serviciu, acestea urmând să devanseze practic localele care vor avea loc în luna iunie.

"Acum urmează celelalte două revendicări ale oamenilor: alegeri anticipate, pentru că ţara nu mai suportă rezultatele unei guvernări care nu a răspuns aşteptărilor oamenilor. Deci, un Guvern de serviciu care să se ocupe de pregătirea alegerilor anticipate, care să devanseze alegerile locale care vor trebui organizate la temen, la sfârşitul lunii iunie. Şi după aceea vom vedea", a spus Iliescu.

Fostul şef de stat a precizat că demisia Guvernului Boc este rezultatul presiunii populare, atât din Bucureşti, cât şi din ţară.

"Timp de trei săptămâni a fost o presiune puternică şi Guvernul a cedat în faţa acestei presiuni", a spus Iliescu.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX privind demisia sa din funcţie.

Liderii USL au decis să meargă împreună la Cotroceni, de la ora 17.00, deşi invitaţia adresată de şeful statului era pentru discuţii separate cu partidele care formează Uniunea, respectiv de la ora 15.30 cu PC, de la ora 17.00 cu PNL, iar de la 17.30 cu PSD.

 

Comenteaza