Îmbrânceli electorale în centrul Clujului

Îmbrânceli electorale în centrul Clujului
Tensiunea alegerilor de duminică a atins cote fără precedent la Cluj.

Susţinătorii USL şi cei ai PDL, în special activiştii care lucrează pe campaniile lui Marius Nicoară, respectiv Emil Boc, sunt cu nervii întinşi la maxim. Vineri seara, susţinătorii USL au afişat la cortul de pe Bulevardul Eroilor un banner care îi înfăţişa alături pe contracandidatul lui Marius Nicoară, Emil Boc, alături de fostul primar Sorin Apostu, moment în care în faţa cortului au apărut activiştii PDL, cu un banner de susţinere a candidatului lor, pe care au încercat să îl amplaseze, obturând vizibilitatea bannerului USL.

Susţinătorii PDL au încercat astfel împiedice ca cei care se aflau pe pietonala Eroilor, în aşteptarea proiecţiei de seară din cadrul TIFF, să vadă bannerul.

De aici până şi la îmbrânceli, înjurături şi chiar la palme împărţite nu a fost decât un pas. Spiritele au fost calmate după intervenţia unor "seniori" din cele două tabere, probabil mai obişnuiţi cu stresul dinaintea scrutinului.

Militanţii USL au acuzat că, în noaptea de joi spre vineri, mai multe mesh-uri şi bannere înfăţişându-l pe fostul primar Sorin Apostu au fost distruse de către activişti PDL. Aceştia din urmă ar fi motivat că fostul edil al Clujului nu este combatant în cadrul campaniei electorale şi nu are ce căuta în materiale de propagandă afişate în locuri publice.

ZIUA de CLUJ solicită tuturor taberelor implicate în competiţia electorală să îşi amintească faptul că municipiul Cluj-Napoca este capitala Ardealului, iar comportamentele specifice unor oraşe din sudul ţării sau sectorului 5 din Bucureşti nu au ce căuta într-un oraş ce se revendică european.

UPDATE: Un incident similar a fost semnalat aseară şi în cartierul Mănăştur, în zona Mehedinţi.

Comenteaza