Implicaţiile Brexit asupra românilor din Marea Britanie, prezentate de MAE într-un clip informativ - VIDEO

Implicaţiile Brexit asupra românilor din Marea Britanie, prezentate de MAE într-un clip informativ - VIDEO
Campania de consultări publice „România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană“ continuă la Londra, iar MAE a lansat un clip informativ privind implicaţiile pe care le are Brexit asupra românilor din Marea Britanie.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a lansat un clip informativ, referitor la implicaţiile procesului Brexit asupra românilor din Marea Britanie, care a fost postat pe site-ul instituţiei, pe pagina oficială de Facebook, pe canalul de YouTube, precum şi pe pagina oficială a Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Acţiunea face parte din cadrul amplei campanii de consultări publice „România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană", în cadrul căreia sunt supuse discuţiei axele strategice de acţiune ale Guvernului României în contextul Brexit. Documentul vizează asigurarea unui cadru de referinţă care să permită abordarea coordonată, la nivel guvernamental, a aspectelor complexe generate de procesul Brexit, marcând liniile generale ale abordării României şi permiţând, totodată, o flexibilitate de natură să acomodeze evoluţiile inerente unui proces de negociere dinamic şi impredictibil, arată acelaşi document.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a susţinut că protejarea drepturilor cetăţenilor europeni care locuiesc, lucrează sau studiază în Regatul Unit sunt urmărite cu prioritate.

„Campania noastră joacă un rol important în fundamentarea acţiunilor Guvernului României în ceea ce priveşte negocierile dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. (...) Urmărim cu prioritate asigurarea protejării drepturilor cetăţenilor europeni care locuiesc, lucrează sau studiază în Regatul Unit, precum şi ale membrilor familiilor acestora. Dorim să îi asigurăm pe toţi cetăţenii români aflaţi în Marea Britanie şi pe cei care sunt interesaţi de subiect că statul român este în prezent pregătit pentru a face faţă oricăror situaţii generate de Brexit", a declarat Victor Negrescu, potrivit documentului citat.

Pe 3 şi 4 noiembrie, Victor Negrescu va efectua o vizită la Londra, pentru a discuta, în acest context, cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

De asemenea, Biroul Brexit din cadrul Ministerului Afacerilor Externe răspunde solicitărilor de informaţii transmise de cei interesaţi la adresa de mail: consultare.brexit@mae.ro.

Comenteaza