În ALDE Cluj nu ştie stânga ce face dreapta

În ALDE Cluj nu ştie stânga ce face dreapta
Se pare că în organizaţia clujeană a partidului condus de tandemul Tăriceanu-Constantin este o lipsă totală de comunicare între echipele vechilor PLR şi PC. Copreşedinţii locali Steluţa Cătăniciu şi Mircea Irimie par a avea agende diferite în privinţa alegerilor din vară.

„La nivel central s-a semnat un protocol care permite organizaţiilor, acolo unde doresc şi consideră avantajos, să facă alianţe electorale cu PSD pentru alegerile locale. Noi nu spunem nici da, nici nu, pot apărea alianţe, dar în judeţul Cluj nu ne dorim nici o alianţă", a declarat co-liderul ALDE Cluj provenit din PC, Mircea Irimie.

În schimb, surse de la vârful PSD Cluj spun cu totul altceva. „Am purtat şi purtăm negocieri cu ALDE. Încă n-am ajuns la un rezultat, dar există deschidere din partea lor, există mulţi care doresc să facem o alianţă, dar noi n-am discutat cu Irimie, am discutat cu doamna Cătăniciu. Problema lui Irimie e că vrea să candideze la primăria din Turda şi noi avem deja un candidat acolo, aşa că vom merge separat", au declarat sursele menţionate.

Irimie şi-a recunoscut intenţia de a candida la funcţia pe primar al Turzii, unde a mai deţinut funcţia de viceprimar. „Personal vreau să candidez la funcţia de primar în Turda. Dar, dacă va mai dori cineva, vom face sondaj de opinie şi, dacă respectivul va sta mai bine ca mine, în secunda doi voi face pasul în spate şi îl voi susţine", a declarat Irimie.

El a dat de înţeles că în ALDE Cluj ar fi chiar inflaţie de candidaţi de primar. „De la centru ni s-au cerut minim câte trei candidaţi de primar la Cluj-Napoca atât din partea fostului PC, cât şi din partea fostului PLR. Noi, cei din PC, i-am propus pe Leonard Horvath şi pe Adrian Mureşan", a spus Irimie. Lipsa de comunicare cu echipa Steluţei Cătăniciu a fost evidenţiată chiar de el. Chestionat asupra propunerilor de candidaţi din partea grupării PLR, Irimie s-a eschivat. „Nu ştiu, nu mă pronunţ, ar fi bine să vorbiţi cu ei", a răspuns acesta.

Reamintim că recent, Irimie a avut chiar un conflict public cu Steluţa Cătăniciu, după ce a afirmat într-un interviu că deputata n-ar îndeplini criteriile de integritate pentru a candida la funcţia de primar al Clujului, datorită sentinţei definitive de conflict de interese primită din partea instanţei de judecată. Cu toate acestea, acum a lăudat-o. „Steluţa Cătăniciu este cel mai cunoscut parlamentar de Cluj, a Bucureşti, e un foarte bun comunicator şi un foarte bun vector de imagine", a spus Irimie.

El a anunţat ambiţii măreţe pentru alegerile locale. „Targetul în judeţul Cluj este minim 10%, deşi de la centru ni se cere 14%. Acum avem trei primari, în Mociu, Sănduleşti şi Fizeşu Gherlii, şi ne dorim zece, avem doi viceprimari şi ne dorim 12, avem 44 de consilieri locali şi ne dorim mai mult de o sută, avem un consilier judeţean şi ne dorim patru plus un vicepreşedinte al consiliului judeţean.

În tot judeţul, acolo unde avem mai mulţi candidaţi pentru funcţia de primar, vom face sondaje de opinie. Deocamdată avem candidaţi în peste 60 de localităţi şi, deşi e greu, vom face tot posibilul să avem candidaţi de primar peste tot, pentru că legea electorală spune că, dacă n-avem liste complete de candidaţi, nu vom avea acces în birourile electorale", a spus Irimie.

Din păcate, Steluţa Cătăniciu n-a putut fi contactată.

Comenteaza