În ce condiţii începe şcoala în septembrie. Anunţul premierului Orban

În ce condiţii începe şcoala în septembrie. Anunţul premierului Orban
| Foto: digi24.ro

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni că încă se fac analize cu privire la modalitatea în care se vor desfăşura cursurile în noul an şcolar și că Guvernul pregăteşte deschiderea şcolilor „pentru orice scenariu”.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Şcoala va începe în condiţiile pe care ni le va permite evoluţia epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase - evaluarea infrastructurii, evaluarea cadrelor didactice, distribuţia posibilă a elevilor în clase, studiază sisteme, inclusiv sistemul mixt.

Suntem într-o analiză foarte serioasă pentru că nu poţi să creezi o previziune astăzi care să fie modificată în funcţie de evoluţia epidemiei. Noi pregătim deschiderea şcolii pentru orice scenariu", a declarat premierul Orban, la sediul PNL, potrivit Agerpres.

El a arătat că o decizie în acest sens va fi luată atunci când vor exista toate datele necesare.

Ludovic Orban a mai menționat că aşteaptă să se finalizeze licitaţia pentru distribuirea celor 250.000 de tablete elevilor.

„Am alocat din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziţionarea numărului de tablete care a rezultat din centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei prin inspectoratele şcolare. Este vorba de 250.000 de tablete. Licitaţia este în curs. Aşteptăm să se finalizeze această licitaţie pentru a putea distribui tablete", a mai adăugat Orban.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza