În ce relații sunt liderul PNL și fostul șef SRI: „Nu am mai vorbit după ce şi-a terminat mandatul”

În ce relații sunt liderul PNL și fostul șef SRI: „Nu am mai vorbit după ce şi-a terminat mandatul”
| Foto: cotidianul.ro

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus, luni, că nu a mai discutat cu Eduard Hellvig după ce acesta a demisionat de la SRI. Hellvig este văzut de unii specialiști politici drept un posibil candidat la viitoarele alegeri prezidențiale din partea liberalilor.

„Doar nu ne-am supărat cu dumnealui (Eduard Hellvig - n.r.). Este adevărat că după ce şi-a terminat mandatul la Serviciul Român de Informaţii nu am mai discutat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liderul liberalilor a fost întrebat dacă există o perspectivă de colaborare cu Crin Antonescu şi cu Eduard Hellvig.

„PNL îşi respectă liderii, indiferent unde îşi desfăşoară ei activitatea acum. Va continua să îi respecte şi să menţină liniile de dialog cu toţi oamenii de valoare din ţara noastră. (...) Eu vorbesc de fiecare dată când am posibilitatea cu Crin Antonescu, cu Vasile Blaga, cu Theodor Stolojan, cu Florin Cîţu, cu toată lumea discutăm”, afirmă Ciucă.

Eduard Hellvig a anunţat, la începutul lunii iulie, că renunţă la funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, susţinând că a discutat „deschis” pe această temă cu preşedintele Klaus Iohannis.

Amintim, ZIUA de CLUJ a realizat un material în care a vorbit cu mai mulți experții clujeni despre planurile lui Eduard Hellvig. Aceștia nu exclud revenirea fostului șef SRI în politică și îl văd chiar ca pe un potențial candidat la alegerile prezidențiale din 2024.
 

Comenteaza