În sfârşit, au apărut şi în PSD candidaţi cu proiecte

În sfârşit, au apărut şi în PSD candidaţi cu proiecte
Social-democraţii şi candidatul susţinut de ei la primărie, independentul Octavian Buzoianu, par să-şi fi împărţit perfect sarcinile în campanie. Dacă cel de-al doilea se ocupă cu promovarea propriului proiect pentru Cluj, oamenii PSD s-au preocupat exclusiv cu demolarea principalului competitor al omului de afaceri.

A fost nevoie să iasă la rampă câţiva tineri candidaţi din zona eligibilă a listei PSD-ALDE pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, pentru a descoperi că printre social-democraţi şi aliaţii lor există şi oameni care îşi pun capul la contribuţie, gândindu-se ce ar vrea să facă pentru Cluj, odată ce vor deveni parte a „legislativului" municipal.

Horia Nasra şi-a făcut, deja, un site, consilierultau.org, prin intermediul căruia îşi propune să ţină legătura cu cetăţenii şi să le afle problemele. „Îl voi promova prin 30-40.000 de fluturaşi distribuiţi în cutiile poştale. Aştept să primesc problemele oamenilor, vreau să fac administraţie la firul ierbii", a explicat Nasra.

El mai spune că va cere transmiterea live pe site-ul primăriei a şedinţelor consiliului local. În fine, Nasra mai e preocupat de brandul de Cluj, avansând două propuneri în acest sens: „Cluj-Napoca, oraş inteligent", respectiv „Clujul fiecărei clipe".

Reprezentantul ALDE pe listă, actualul consilier local Adrian Mureşan, spune că principala sa prioritate va fi relansarea economică a Clujului, mizând pe trei direcţii: locuri de muncă mai bine plătite, prin „extinderea modelului IT", încurajarea antreprenoriatului prin „incubatoare de afaceri şi mecanisme de sprijinre a start-up-urilor, respectiv încurajarea inovaţiei prin „întărirea parteneriatului cu universităţile".

În schimb, Corina Croitoru spune că se va ocupa exclusiv de singurul domeniu la care se pricepe, educaţia. Cel mai interesant proiect al său îşi propune identificarea de clădiri, în special în cartiere, care să poată deveni sedii de şcoli, astfel încât şcolile din centru, supraaglomerate, să-şi deschidă sedii în cartiere.

Ea spune că va milita pentru transport în comun exclusiv pentru elevi, dar şi pentru reînfiinţarea cantinelor în şcoli, care, în acest moment, sunt folosite ca săli de curs, sau chiar închiriate unor terţi. Croitoru îşi mai doreşte locuinţe sociale pentru cadrele didactice tinere.

Trei sunt primele proiecte pe care le-a gândit Mihnea Stoica. Primul, intitulat „Clujul interconectat" vrea să ofere cetăţenilor un acces mult mai facil la diriguitorii primăriei. „Oamenii aşteaptă uneori luni întregi pentru o audienţă, site-ul primăriei e învechit. Ar trebui să folosim o metodă uzitată în Europa, crearea unei platforme on-line, accesibilă de pe telefon, sau, pentru cei care n-au smartphone, de pe terminale instalate în saţiile de autobuz, prin care oamenii să poată sesiza orice problemă. În acest fel, sesizarea lor va ajunge direct la reprezentanţii administraţiei locale".

Stoica mai vrea suplimentarea fondurilor de la bugetul local pentru refaţadizare. În fine, el propune valorificarea relaţiilor privilegiate pe care, cel puţin teoretic, Clujul ar trebui să le aibă cu oraşele de pe mapamond cu care este înfrăţit. „Conform site-ului primăriei, Clujul e înfrăţit cu 20 de oraşe din toată lumea şi cum profităm de treaba asta? Eu propun, spre exemplu, să promovăm în oraşele înfrăţite oferta educaţională a Clujului", a spus Stoica.

Comenteaza