Încă o demisie în Guvernul Ciolacu? Ce ministru este acuzat că face parte din scandalul „azilelor groazei”

Încă o demisie în Guvernul Ciolacu? Ce ministru este acuzat că face parte din scandalul „azilelor groazei”
| Foto: psd.ro

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că ministrul Culturii, Raluca Turcan, ar trebui să îşi dea demisia, pentru că este una dintre persoanele care au avizat "azile ale groazei".

Lucian Romaşcanu a fost întrebat dacă preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut şi alte demisii din administraţia publică locală în urma neregulilor găsite în azilele de bătrâni.

"În plan politic, Gabriela Firea şi Marius Budăi şi-au făcut analizele şi au decis să-şi dea demisia de onoare. Cred că şi doamna Turcan, fiind una dintre persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate. E un gest de demnitate politică. Nu o acuz pe doamna Turcan că ar fi făcut ceva direct, care să influenţeze direct activitatea acelor aşezăminte, dar şi-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit a fi al groazei, la sfârşit", a spus Romaşcanu la sediul central al PSD.

Social-democratul a adăugat că şi în USR sunt câteva exemple de oameni politici implicaţi în scandalul "azilelor groazei".

"Până la domnul Budăi sunt vreo 4-5 paliere de decizie, la fel şi în cazul doamnei Turcan. Domnul Budăi a înţeles să îşi dea demisia de onoare, doamna Turcan, nu. Este doar un exemplu de persoană politică care ar trebui să urmeze exemplul demisiilor de onoare din cadrul PSD, mai ales că în momentele extrem de fierbinţi ale investigaţiilor de la azilele groazei toată zona extra PSD a fost extrem de vocală. Nu mai vorbim de partea de USR, ca să vedem că la doamna Clotilde sunt câteva azile care au mari probleme, la Dominic Fritz la fel, la Consiliul Judeţean Ilfov la fel. Dacă suntem egali în faţa poporului şi a populaţiei privind deciziile politice pe care le luăm, haideţi să fim egali până la capăt", a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

Întrebat dacă primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, ar trebui să facă un pas în spate, Romaşcanu a spus: "Este vorba despre toţi cei care au avut un impact sau o responsabilitate politică în zona respectivă".

Comenteaza