News alert Încă un clujean la vârful puterii: a fost numit șef al cancelariei premierului Nicolae Ciucă și are rang de ministru

Încă un clujean la vârful puterii: a fost numit șef al cancelariei premierului Nicolae Ciucă și are rang de ministru

Șeful Executivului a stabilit cine va ocupa funcția de secretar general al guvernului, dar și cine va fi șeful cancelariei.

Liberalul clujean Mircea Abrudean urmează să fie numit astăzi de Nicolae Ciucă în funcția de șef al Cancelariei premierului, cu rang de ministru. Funcția aparține PNL conform algoritmului coaliției PSD-PNL-UDMR.

Abrudean a fost Prefect al Clujului, de unde a ajuns în funcția de secretar general adjunct al guvernului, pe care a ocupat-o până astăzi.

Numirea lui Mircea Abrudean poate fi privită ca un succes pentru organizația PNL Cluj, din perspectiva faptului că funcția de șef al Cancelariei Premierului este una cu rang de ministru. În plus, Cancelaria are acum personalitate juridică, este ordonator de credite și devine, practic, o instituție puternică, având și rolul de a echilibra Secretariatul General al Guvernului, unde a fost numit șef, tot astăzi, social-democratul Marian Neacșu.

Funcția de secretar general al guvernului este "alocată" PSD în cadrul coaliției cu PNL și UDMR. Neacșu a fost vicepreședinte ANRE și fusese exclus din PSD de Liviu Dragnea, căruia îi ceruse, într-o scrisoare publică, să facă un pas în spate.

Până în septembrie, un alt clujean a ocupat poziția de șef al cancelariei premierului, Sergiu Horia Hossu, din partea organizației USR PLUS Cluj.

Comenteaza