Încă un pretendent la fotoliul lui Emil Boc. Al șaptelea

Încă un pretendent la fotoliul lui Emil Boc. Al șaptelea
| Foto: Facebook / Emil Boc

Concurență ca la Medicină la Primăria Cluj-Napoca. Șapte pe un loc, iar înscrierile nici nu au început încă. Ramona Strugariu, europarlamentar și copreședinta Partidului REPER, și-a anunțat, luni, candidatura. Ea va deschide și lista de consilieri locali ai partidului.

După Emil Boc (PNL), Aurelia Cristea (PSD), Viorel Băltărețu (Alianța Dreapta Unită USR-PMP-FD), Călin Cozma (AUR), Olah Emese (UDMR) și Sabin Sărmaș (independent), Ramona Strugariu (REPER) este al șaptelea candidat la funcția de primar la Cluj-Napoca.

“Am aproape 10 ani de experiență în politici publice europene care pot aduce pentru Cluj o viziune pe termen lung şi un loc pe care îl merită în Europa. Cred că politica se face la firul ierbii, alături de oameni și pentru oameni, și mai cred că a venit timpul să facem pasul spre politica națională, asumând candidaturi la alegerile locale și parlamentare. România se construiește şi de acasă. Am negociat unele dintre cele mai importante dosare ale Parlamentului European, am coordonat echipe complexe şi am gestionat proiecte internaționale în beneficiul comunității cu mult înainte de politică. Sunt top 5 european în domeniul meu de activitate. Cluj-Napoca poate fi top 5 european între oraşele UE. Asta îmi doresc pentru Cluj”, a afirmat Ramona Strugariu.

“Vreau să hotărâm împreună cum cheltuim banii tăi, bani publici. Vreau să ştie fiecare clujean, în fiecare secundă, ce face administrația locală. Vreau ca transparența şi calitatea serviciilor să fie reguli de bună guvernare locală. Am făcut asta la nivel european - în Comisia pentru control bugetar - putem face asta şi la Cluj. Vreau să decidem împreună proiectele pentru Cluj, să le dezbatem public, să le voteze clujenii pe cele mai bune. Îmi doresc la Cluj un Consiliu consultativ permanent cu societatea civilă şi mediul de afaceri, cu drept de inițiativă în ceea ce privește proiectele supuse spre aprobare Consiliului Local. Vreau să fie primăria cea care deschide prima uşa către inițiative cetățenești”, a adăugat Ramona Strugariu.

Ramona Strugariu a vorbit despre câteva dintre prioritățile ei şi a echipei REPER pentru Primăria Cluj-Napoca. Printre acestea se regăsesc angajarea unei echipe de experți clujeni şi europeni care să consilieze Primăria Cluj Napoca, un nou plan urbanistic general, şcoli, creşe, spații verzi, activități în aer liber în fiecare cartieri, scoaterea traficului greu şi decongestionarea traficului uşor din oraş, centură ocolitoare, transport în comun 100% verde până în 2030, o nouă pădure pentru Cluj, un fond de locuințe accesibile pentru tineri şi locuințe reabilitate energetic cu implicarea şi aportul direct al primăriei, colectare selectivă, triere şi reciclare urbană,  aer curat. 

“Nu se pot face toate cele de mai sus într-un mandat. Se pot face, etapă cu etapă, în echipă şi într-un plan pe termen scurt, mediu, lung pe care îl decidem şi îl respectăm împreună. Sunt lucruri care s-au făcut bine la Cluj, sunt lucruri pe care le putem îmbunătăți mult, sunt spații în care putem performa, şi o vom face. Primăria este parte din echipa pentru Cluj. Hai să facem echipa cea mai bună din Europa, pentru Cluj-Napoca top 5 european”, a încheiat Ramona Strugariu.

Comenteaza