Încă un tupeu marca PSD! 10 august, ziua în care românii au fost gazați de jandarmi, sărbătoare națională

Încă un tupeu marca PSD! 10 august, ziua în care românii au fost gazați de jandarmi, sărbătoare națională

Proiectul de lege inițiat de senatorul PSD Liviu Pop, care prevede instaurarea zilei de 10 august ca „Ziua unității civice”, a fost adoptat săptămâna trecută de Senat. 

PSD a trecut, săptămâna trecută, prin Senat proiectul de lege prin care ziua de 10 august, cea în care zeci de mii de români au fost gazați de jandarmi în Piața Victoriei din București, la Mitingul Diasporei, să fie declarată Ziua Unității Civice.

Senatorul PSD Liviu Pop, cel care a a depus proiectul, și-a susținut demersul prin faptul că violențele de la protestul din Piața Victoriei au dus la "divizarea cetățenilor și degradarea unității civice, decăderea integrității umane și promovarea intoleranței și dezbinării".

Conform votului electronic înregistrat pe site-ul Senatului, proiectul a fost votat de toți cei 43 de senatori PSD prezenți si de trei neafiliați. Toți senatorii PNL și USR au votat impotrivă, iar toți senatorii UDMR s-au abținut de la vot, scrie ziare.com

Proiectul a fost depus la scurt timp după ce peste 20.000 de persoane au protestat în Piața Victoriei la un an de la violențele înregistrate la protestul Diasporei, din 10 august 2018.

Comenteaza