Încurcate sunt căile politicii. Dragnea îl face pe Ponta să voteze cu Iohannis

Încurcate sunt căile politicii. Dragnea îl face pe Ponta să voteze cu Iohannis
| Foto: Diana Cîmpean

Fostul premier va candida la alegerile europarlamentare, pe primul loc de pe liste. Pro România nu și-a desemnat încă reprezentantul de la prezidențiale. Anul electoral 2019 este prima bătălie pentru partidul "start-up" al lui Ponta, dar adevărata miză sunt alegerile locale și parlamentare din 2020.

Victor Ponta a anunțat marți, la Cluj, că Pro România va propune un candidat pentru alegerile prezidențiale, luând în considerare și susținerea unui candidat PSD, în al doilea tur de scrutin. Fostul premier exclude însă, varianta coalizării în jurul lui Liviu Dragnea, dacă el va fi candidatul desemnat de partid.

"Vom avea, cel mai probabil, un candidat al Pro România la prezidențiale, dar în același timp, dacă PSD este în stare să își schimbe nu doar actuala conducere, ci și actualul mod de manifestare publică, noi nu suntem contra ideii susținerii în turul doi a unui candidat cu care să ne mândrim. Dacă domnul Dragnea este candidat în turul doi, atunci votăm cu oricine altcineva. În România am votat de fiecare dată contra și nu a fost bine, așa că am prefera să votăm pro de data asta, dacă avem pe cine", a declarat Ponta.

Europarlamentare. Ponta, primul pe listă

Liderul Pro România a mai spus că va fi primul pe lista candidaților la europarlamentare, urmat de alți politicieni bine cunoscuți, cu toate că nu are de gând să meargă la Bruxelles, ci dorește să se dedice conducerii noii grupări politice, pentru obținerea unui scor cât mai bun la alegerile locale, dar și la următoarele alegeri parlamentare.

"Voi fi pe primul loc pe listele pentru europarlamentare, pentru că încă trebuie să creștem notorietatea partidului. Nu voi merge la Bruxelles, deoarece - consider eu - conducerea unui partid înseamnă să stai în România șapte zile din șapte. E greu să conduci un partid din România de la Bruxelles. Nu văd cum poate funcționa. Următorii pe liste sunt oameni pe care îi cunoașteți foarte bine".

"Prima bătălie adevărată pentru Pro România este la alegerile Parlamentului European. Urmează, desigur, alegerile prezidențiale și vin alegerile locale și parlamentare. Acelea sunt adevăratele bătălii electorale", a transmis Victor Ponta.

Ponta vrea o alternativă a partidelor "depășite de vremuri"

Fostul prim-ministru își propune ca, prin partidul înființat, să producă o schimbare în peisajul politic românesc, dominat la ora actuală de partide pe care le descrie ca fiind "depășite de vremuri", referindu-se aici la PSD și PNL, sau "radicale și contra", așa cum percepe partidele USR și Mișcarea România Împreună.

"Vrem să oferim o alternativă pentru electoratul PSD, care, pe bună dreptate, este dezamăgit de ceea ce se întâmplă. În același timp, sunt oameni care nu au votat cu PSD, dar nu se regăsesc nici în PNL-ul care e vai de capul lui, nici în discursul “contra” a celor de la USR. PSD și PNL nu reușesc să se adapteze la vremuri. Văd un PSD care s-a transformat într-o chestiune de împărțit funcții, nu mai este un partid care creează progres, idei, dezbateri, un PNL care e un fel de PSD mai slab, și la ei tot funcțiile fiind importante și care se mai ceartă între ei. USR și domnul Cioloș sunt foarte radicali, virulenți, «contra»", a conchis Victor Ponta.

Comenteaza