Candidează Cioloș la prezidențiale? Vlad Voiculescu: "Opoziția trebuie să susțină un candidat comun ÎN AL DOILEA TUR"

Candidează Cioloș la prezidențiale? Vlad Voiculescu: "Opoziția trebuie să susțină un candidat comun ÎN AL DOILEA TUR"
| Foto: facebook.com/MiscareaRomaniaImpreuna

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, susține că, indiferent de ce se va întâmpla în primul tur al alegerilor prezidențiale, opoziția este obligată ca în turul decisiv să susțină un candidat comun. Voiculescu dă astfel apă la moară celor care spun că Dacian Cioloș va candida la prezidențiale din partea Mișcării România Împreună.

Fostul ministru, prezent marți la un eveniment la Cluj, a evidențiat faptul că este importantă formarea unui pol anti-PSD pentru alegerile prezidențiale, însă a evitat să se pronunțe în favoarea susținerii candidatului PNL, președintele Klaus Iohannis, încă din primul tur de scrutin.

"Este esențial ca întreaga opoziție să susțină un candidat comun la prezidențiale, în al doilea tur de alegeri, indiferent de rezultatul primului tur", a spus Vlad Voiculescu, membru al Partidului Mișcarea România Împreună.

Dacian Cioloș evită subiectul coalizării dreptei

Liderul partidului Mişcarea România Împreună s-a arătat reticent față de ipoteza unei coagulări a opoziţiei anti-PSD și a evitat orice discuție legată de anul electoral 2019 și de alegerile prezidențiale.

"Nu e subiect de actualitate nici pentru mine, nici pentru partidul din care fac parte. Când va veni vremea să decidem candidaturile, vom discuta detaliile legate de acest subiect", a subliniat Dacian Cioloș, într-o conferință de presă organizată în august, la Cluj.

PMP este "pentru" 

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat în august, într-o conferință la Cluj, că a purtat discuții cu liderii partidelor din opoziția parlamentară pentru formarea unui pol politic anti-PSD, aceasta fiind singura metodă luată în calcul prin aceștia să recâștige teren pe scena politică.

"Modul în care PSD guvernează în acest moment ne obligă să privim cu luciditate spre perspectivele pe care le are țara și cred că, inclusiv la Cluj, va trebui să participăm activ la încercarea de a crea un pol politic anti-PSD la nivel național, format din partidele parlamentare care sunt în opoziție cu PSD.

Aici ne referim la PNL și USR. Am avut o întâlnire cu domnul președinte Orban înainte de a se încheia sesiunea parlamentară, ne-a vizitat la grupul parlamentar PMP, cu domnul președinte Barna am discutat în repetate rânduri în Parlament pe inițiative comune", a declarat Tomac.

Tomac a precizat că, în cazul înființării unei formațiuni anti-PSD, fostul premier Dacian Cioloș și partidul Mișcarea România Împreună vor fi invitați să se alăture: "Este absolut necesar să-l invităm și pe domnul Cioloș într-un asemenea proiect. E un om politic care a făcut performanță și este binevenit într-o asemenea construcție", a precizat Tomac. 

Mesajul transmis opoziţiei de Iohannis 

"Un ultim apel vreau să îl adresez opoziției și politicienilor care se află în opoziție față de actualul guvern. Alternativa nu vine de la sine. Doar lucrând cu determinare și înțelepciune se poate ajunge în situația de a obține încrederea oamenilor. Stă și în mâinile opoziției responsabilitatea de a asigura stabilitatea ţării şi menținerea României pe drumul normalității.

Este nevoie, fără îndoială, de un dialog susținut între toate forțele de opoziție. Oamenii politici responsabili știu să lase deoparte interesele mărunte și orgoliile și să pună mai presus interesul țării. Iar interesul românilor este de a opri abuzurile actualei majorități.

Cu înțelegere între partidele de opoziție se obține ceea ce spuneam mai devreme: alternativa așteptată de români", afirma Klaus Iohannis în 13 august, la trei zile de la reprimarea violentă a protestului românilor din diaspora împotriva guvernului PSD.

Comenteaza