Foştii rectori ai UBB Cluj, Ioan Aurel Pop şi Andrei Marga, în preferinţele AUR pentru alegerile prezidenţiale

Foştii rectori ai UBB Cluj, Ioan Aurel Pop şi Andrei Marga, în preferinţele AUR pentru alegerile prezidenţiale
| Foto: colaj ZIUA de CLUJ

Președintele AUR George Simion a declarat că formațiunea pe care o conduce are zece variante de candidat la alegerile prezidenţiale, dar că are preferinţe şi din afara partidului. 

În ceea ce priveşte propria candidatură la alegerile prezidenţiale, George Simion a evitat să ofere un răspuns clar, însă preşedintele AUR a menționat că sunt zece variante de candidat la alegerile prezidenţiale. Acesta a transmis că AUR va decide în funcţie de profilul contracandidaţilor.

Din interiorul partidului Simion a spus că ar putea fi Claudiu Târziu, Cristian Terheş, Gheorghe Piperea, sau din afara partidului i-ar susţine pe Ioan Aurel Pop, Mircea Diaconu sau Andrei Marga. 

Ioan-Aurel Pop este un istoric român, profesor universitar și fost rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, membru titular și președinte al Academiei Române. Andrei Marga este un filozof, politolog și om politic român, profesor universitar, şi, de asemenea fost rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj. 

Amintim că partidul AUR și-a lansat, sâmbătă, candidații la alegerile europarlamentare de anul viitor. Pe lista de 44 de candidați se numără și doi clujeni: Avram Fițiu şi Ramona Ioana Bruynseels.

Avram Fițiu a candidat, din partea PMP, pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, la alegerile locale din 2020, unde a reușit să acumuleze doar 1,47% din voturi.

Ramona Ioana Bruynseels este o fostă candidată la președinția României din partea partidului lui Dan Voiculescu (PPUSL), care acum ocupă funcția de coordonator al partidului AUR.

Comenteaza