Ioan Rus declanşează cutremurul în PSD Cluj

Ioan Rus declanşează cutremurul în PSD Cluj
Una dintre victimele lui Ioan Rus a fost Lucia Suciu, primarul cu trei mandate din Chinteni, care a anunţat că demisionează din toate funcţiile din partid.

Fostul primvicepreşedinte la PSD, Ioan Rus, a sosit astăzi în trombă la şedinţa ordinară a organizaţiei judeţene a partidului.

Acesta a preluat practic hăţurile partidului la Cluj, declanşând atacuri extrem de dure împotriva unor membri ai BPJ Cluj al PSD. Una dintre victimele lui Ioan Rus a fost Lucia Suciu, primarul cu trei mandate din Chinteni, care, în urma acestui conflict, a anunţat că demisionează din toate funcţiile din partid. Lucia Suciu este unul din cei mai apropiaţi membri PSD Cluj de Mircea Geoană.

Criticile lui Rus i-au vizat, printre alţii, potrivit surselor ziuadecj.ro, şi pe Valentin Cuibus, Dan Canta şi Laura Pop.

Schimburile de replici au pornit de la reproşuri generate de relaţia cu Sorin Apostu şi PDL a diverşilor lideri locali ai PSD. "Dacă faceţi business cu ei nu puteţi face şi opoziţie", ar fi afirmat Ioan Rus, iar răspunsul Luciei Suciu a fost halucinant: "Domnule Rus, nu noi l-am lăudat în public pe primarul Apostu şi nici nu avem afaceri girate de el...". De aici a pornit o ceartă în toată regula, în care au fost implicaţi lideri din vechea şi noua gardă a partidului.

Liderul Grupului de la Cluj al PSD ar fi spus că momentan nu sunt stabiliţi clar candidaţii USL la Primărie şi Consiliul Judeţean Cluj, deşi, în urmă cu câteva zile, Marius Nicoară şi Horia Uioreanu, liderii PNL Cluj, au fost reconfirmaţi, în cadrul unei reuniuni USL Cluj, candidaţi la cele două posturi.

Tot azi au fost aleşi şi cei nouă membri ai comisiei de negociere cu liberalii în cadrul USL Cluj. Aceştia sunt Ioan Rus, Remus Lăpuşan, Aurelia Cristea, Alexandru Cordoş, Cornel Itu, Mihaela Rozor, Ioan Oleleu, Ivan Ilarie şi Gabriel Oniga. 

Potrivit surselor, Ioan Rus a fost invitat la şedinţă de către preşedintele în funcţie, Remus Lăpuşan, care s-a temut ca la şedinţa de astăzi va fi pus în situaţia de a i se cere demisia din funcţia de consilier local şi chiar din cea de şef de filială, în urma "scandalului asigurări - Aspazia Droniuc".

Vom reveni cu mai multe amănunte în ediţia tipărită a ziarului ZIUA de CLUJ de mâine.

Comenteaza