News alert Ioan Rus DEMISIONEAZĂ din PSD și se alătură Pro România!

Ioan Rus DEMISIONEAZĂ din PSD și se alătură Pro România!

Social-democratul Ioan Rus, ex-vicepremier în Guvernul Năstase și fost ministru al Transporturilor în Cabinetul Ponta – se va alătura oficial, peste doar câteva săptămâni, grupării Pro România, coordonată de Victor Ponta.

Liderul al Grupului de la Cluj, Ioan Rus, se va înregimenta, peste doar câteva săptămâni, în Pro România, grupare coordonată de Victor Ponta, care a înglobat recent și alți vechi PSD-iști aflați în conflict deschis cu președintele partidului, Liviu Dragnea.

Potrivit PSnews.ro, Rus nu a acceptat încă o funcție în conducerea noii formațiuni, dar, la momentul stabilit împreună cu Victor Ponta și Daniel Constantin, va ieși la rampă și va anunța public despărțirea de partidul celor trei trandafiri.

Miza lui Ponta

Prin activarea lui Rus, Ponta încercă să resusciteze vechiul Grup de la Cluj și să stârnească rebeliuni împotriva lui Dragnea în filialele transilvănene, mult mai slabe decât organizațiile din restul țării. Mișcarea trebuie înțeleasă în perspectiva alegerilor europarlamentare din mai 2019, când Pro România va trece prin prima probă a adevărului.

În această ordine de idei, Ioan Rus și apropiații săi vor asigura dezvoltarea unei organizații clujene și vor demara numeroase negocieri de culise cu social-democrații ardeleni (și nu numai) nemulțumiți de modul în care Liviu Dragnea găsește de cuviință să conducă PSD. 

Pentru neinițiați, precizăm că Dragnea o suspectează și pe Corina Crețu – actualmente comisar european pentru politică regională – că se află în "tandrețuri politice" cu tabăra Rus - Ponta. Inițial, Rus plănuia să-și anunțe zilele acestea plecarea din PSD, însă planurile i-au fost date peste cap de niște probleme de sănătate, dar și de faptul că a stabilit, împreună cu Victor Ponta, să aștepte un moment prielnic.  

(sursa: psnews.ro)

Comenteaza