Ioan Rus: "Discursul lui Dragnea este o catastrofă naturală"

Ioan Rus: "Discursul lui Dragnea este o catastrofă naturală"
| Foto: realitatea.net

Fostul ministrul al Transporturilor, Ioan Rus, a criticat dur discursurile anti-europeane ale liderului social-democrat, Liviu Dragnea, în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare.

"Discursul lui Dragnea referitor la Uniunea Europeană este catastrofă naturală și sunt unii dispuși să îl accepte, cu toate că eu nu cred că cei care merg cu sutele de autocare gândesc așa. Eu nu cred că toți cei prezenți la mitingul de la Iași al PSD erau entuziasmați că sunt în piața aceea și că trebuie să asculte un discurs de acest fel", a declarat Ioan Rus, într-o conferință a partidului Pro România.

Fostul ministru este de părere că cei care doresc nu să îmbunătățească, ci să distrugă proiectul european greșesc enorm. Ioan Rus apreciază că liderul PSD nu are nici gândire strategică atunci când acuză Uniunea Europeană de otrăvirea legumelor din import.

"Cine gândește în termen de demolare a Uniunii Europene, de distrugere a ei, după părerea mea, greșește enorm. Putem gândi în sensul perfecționării relațiile dintre state, a regulilor după care jucăm cu toții, a setului de valori pe care cu toții trebuie să le respectăm. În sensul acesta poate să existe și critică în Uniunea Europeană, dar nu în sensul că „ne otrăvesc”. E o prostie grozavă, care e clar că aparține unor indivizi care nu au suficientă logică și nu au o gândire nici strategică și nici nu anticipează costurile care ar putea să apară", a afirmat Rus.

Totodată, fostul vicepremier PSD a declarat că niciodată în discursul electoral al partidelor din România nu au existat atâtea jigniri ca în campania care se apropie de final.

"Așa discursuri abrupte, atâtea jigniri ca în această campanie electorală nu au mai fost niciodată. Așa energii negative au fost aduse în această campanie electorală, încât noi am fost unul dintre puținele partide care am menținut un anumit ton, o anumită conduită, principiile europene. Este foarte interesant să vezi ce se întâmplă acum în societatea românească", a conchis Ioan Rus.

Comenteaza