News alert Iohannis a anunţat temele pentru referendumul din 26 mai

Iohannis a anunţat temele pentru referendumul din 26 mai
Klaus Iohannis | Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a transmis, joi, Parlamentului scrisoarea cu temele care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului care va fi organizat odată cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, cele două teme pentru referendumul din 26 mai. Prima - interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi a doua - interzicerea adoptării OUG-urilor în domeniul judiciar.

"Astăzi am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes naţional care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului ce va fi organizat pe 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare. Prima: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, cea de-a doua - interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonanţe. Aceste două teme vor fi supuse consultării publice", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Comenteaza