Iohannis a criticat PSD și a lăudat PNL în campania electorală. Efectul a fost invers în sondaje: Liberalii au pierdut procente

Iohannis a criticat PSD și a lăudat PNL în campania electorală. Efectul a fost invers în sondaje: Liberalii au pierdut procente
| Foto: realitatea.net

După o perioadă în care Klaus Iohannis a ieşit aproape zilnic să laude PNL şi să critice PSD, efectul e exact invers decât a sperat preşedintele.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Aşa arată procentele din sondajul făcut de IMAS pentru EuropaFM. În ultimele trei luni, liberalii au scăzut constant, de la aproape 35% în septembrie, la 28,5% în noiembrie, un minus de vreo şapte procente.

În schimb, PSD a câştigat patru la sută în aceeaşi perioadă – de la 19,6 la sută, la 23,6 la sută.

Un alt sondaj, publicat cu patru zile înainte de alegerile parlamentare 2020, a plasat PNL aproape de scorul obţinut la alegerile locale din septembrie, când a câştigat peste 34% dintre primării. Potrivit acestui sondaj, PNL este la 33% în intenţia de vot a respondenţilor ultimului sondaj IRSOP, însă PSD vine strâns din urmă cu 30% în intenţia de vot, relatează Mediafax.

A fost Iohannis agent electoral al PNL?

Total atipic pentru preşedinte, şeful statului a organizat des declaraţii şi conferinţe extinse de la Cotroceni, în contextul Covid-19, dar care s-au suprapus campaniei electorale.

Acţiunile lui Klaus Iohannis au fost criticate de oponenţii politici. PSD a cerut CNA ca ieşirile publice ale preşedintelui să fie contorizate ca acţiuni de propagandă pro-PNL, şi să fie limitate de către televiziuni. PSD a considerat că Iohannis şi-a pierdut neutralitatea politică.

În plus faţă de discursurile solitare de la Palatul Cotroceni, Iohannis s-a afişat cu premierul Ludovic Orban - candidat pe prima poziţie la Camera Deputaţilor în Bucureşti şi lider al PNL - la două evenimente publice: la Caraş-Severin, la inaugurarea unui gazoduct şi la Bacău, la ceremonia de inaugurarea a unui tronson din centura oraşului.

Adversarii politici, dar şi analiştii, au considerat forţate evenimentele la care Iohannis s-a afişat cu membrii Guvernului, generate doar pentru ca PNL să aibă câştig de imagine.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza