Iohannis a vorbit la telefon cu Zelenski. Ce au discutat cei doi președinți

Iohannis a vorbit la telefon cu Zelenski. Ce au discutat cei doi președinți

Președintele Klaus Iohannis a anunțat duminică că a discutat cu președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski despre invazia rusă.

Președintele Klaus Iohannis a transmis că l-a asigurat pe președintele Volodimir Zelenski că România va avea grijă de toți cetățenii ucraineni care sosesc în România.

”L-am asigurat pe președintele Zelenski de susținerea totală a României pentru Ucraina, atât bilateral, cât și în cadrul UE. Hub-ul umanitar din Suceava a început deja să livreze primele ajutoare. Vom avea grijă de toți cetățenii ucraineni care vin în România”, a scris președintele Iohannis pe Twitter.

Președintele Zelenski a transmis într-un mesaj postat pe Twitter că a anuțat că a vorbit cu președinții Slovaciei și României, cărora le-a mulțumit pentru sprijinul acordat.

”I-am informat pe președinții Slovaciei, Zuzana Caputova, și României, Klaus Iohannis, despre contracararea agresiunii ruse, crimele de război comise de Rusia, în particular cele împotriva civililor și le-am mulțumit pentru susținerea poporului ucrainean”, a scris Zelenski.

Comenteaza