News alert Video Iohannis: "Această remaniere este o soluţie slabă". Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, refuzaţi

Iohannis: "Această remaniere este o soluţie slabă".  Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, refuzaţi
Klaus Iohannis | Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că a emis decretul de remaniere guvernamentală, ţinând cont de propunerile formulate de PSD şi a refuzat două propuneri.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că a emis decretul de remaniere guvernamentală şi că nu va semna decretele de numire a Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de ministru al Transporturilor şi nici pentru Ilan Laufer, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale.

„Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Soluţia corectă pentru România ar fi fost înlocuirea acestui Guvern care a făcut multe probleme României. Dar, până atunci avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, dar trebuie să țin cont de câteva lucruri aici. Este nevoie să ne amintim că suntem în fața unei provocări grele, președinția Consiliului UE pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 (...) Este nevoie de miniștri care performează foarte bine. Al doilea lucru de care trebuie să ținem cont este vizitele pe care le primim din partea instituțiilor europene. Având în vedere de aceste lucruri, am emis decretul de remaniere”, a spus Klaus Iohannis.

"Am emis decretul de remaniere ţinând cont de propunerile formulate. Aşadar se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor şi se numesc în funcţia de membru al Guvernului următorii: domnul Leş, Budăi, Bădălău, Breaz, Petrescu, domnul Matei. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate. Depunerea jurământului va avea loc la ora 15.30 în această sală", a adăugat preşedintele Klaus Iohannis.

Comenteaza