Iohannis, apel către românii din diaspora: "Dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de Sărbători"

Iohannis, apel către românii din diaspora: "Dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de Sărbători"
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut, vineri, românilor din diaspora să nu vină anul acesta acasă de Sărbători.

"Urmează săptămâni foarte dificile, care vor fi critice pentru sistemul de sănătate din România. Este esențial să fim toți conștienți de acest lucru, pentru că vor veni momente cu o mare încărcătură emoțională, care ne vor testa solidaritatea și unitatea. Avem deja de deplâns 116 morți. 116 semeni de-ai noștri și-au pierdut viața răpuși de acest virus. Oare câte victime va mai face epidemia? Nu știm! Dar știm sigur că depinde de noi să avem cât se poate de puține!", a declarat vineri, Klaus Iohannis.

Președintele a amintit că se apropie cele mai importante sărbători creştine, pe care oamenii le celebrează an de an alături de familie şi apropiaţi, dar a subliniat și faptul că "trebuie să câștigăm această bătălie (cu noul coronavirus - n.red.), o luptă pe viață și pe moarte, și de aceea măsurile de distanțare socială deja implementate trebuie să rămână în vigoare".

"Se apropie cu pași repezi cele mai importante sărbători creștine. (...) Fac un apel către românii din Diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristețe: dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de Sărbători. Este foarte important să înțelegeți, oricât de greu ar fi, că revenirea în țară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei la care țineți atât de mult. Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea față de cei pe care îi iubim fără a le periclita viața și sănătatea. Vom face astăzi aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi din nou împreună mai târziu", a precizat Klaus Iohannis.

Comenteaza