Iohannis, către prefecţi şi şefii instituţiilor deconcentrate: Vă rog să fiţi activi; situaţia este gravă

Iohannis, către prefecţi şi şefii instituţiilor deconcentrate: Vă rog să fiţi activi; situaţia este gravă

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, joi, prefecţilor şi şefilor instituţiilor publice deconcentrate să fie activi, arătând că situaţia este gravă.

"Vă rog (...) să fiţi foarte activi! Să faceţi tot ce se impune şi ce vi se transmite din partea autorităţilor centrale. Să înţelegeţi că situaţia este nu doar complicată, situaţia este gravă. Depinde de noi toţi cum trecem prin această perioadă. Dacă ne facem toţi treaba foarte bine, avem şansa să trecem relativ bine prin această perioadă foarte complicată", a spus şeful statului la videoconferinţa cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prefecţii şi şefii instituţiilor publice deconcentrate pe tema gestionării epidemiei COVID-19. 

El a arătat că a decretat stare de urgenţă în întreaga ţară pentru a împiedica răspândirea infecţiilor cu coronavirus şi pentru a permite măsuri administrative, guvernamentale şi legislative care să facă posibilă încetinirea răspândirii acestei boli şi prezervarea vieţii economice în România.

"Autorităţile centrale au început imediat să lucreze foarte intens, la maxim. Am avut alaltăieri deja o videoconferinţă foarte importantă şi foarte bună cu membrii Guvernului, care sunt foarte implicaţi în măsurile pe care le-am decretat. Ieri, Guvernul a luat măsuri foarte importante, şi economice şi de protecţie socială, pentru a veni în sprijinul în primul rând al românilor, dar şi în sprijinul firmelor din România. Iar astăzi v-am convocat la această întrevedere, fiindcă dumneavoastră, prefecţii, conducătorii de direcţii judeţene, sunteţi, dacă pot să mă exprim aşa, armata noastră din teritoriu, care trebuie să funcţioneze perfect pentru a face ca această stare de urgenţă să funcţioneze foarte bine", a spus Iohannis.

Preşedintele Iohannis le-a cerut prefecţilor şi şefilor instituţiilor publice deconcentrate să le transmită românilor ce trebuie şi ce nu trebuie să facă în contextul epidemiei de coronavirus. De asemenea, şeful statului le-a solicitat acestora să le transmită românilor din străinătate să nu vină în ţară în perioada sărbătorilor.

"Românii aşteaptă de la noi să rezolvăm problemele noastre pentru România şi asta vreau să facem. Această boală este una foarte atipică şi vă spun din capul locului că avem, noi, în România, după statistici, astăzi mai puţin de 300 de cazuri confirmate. Însă vom avea mai multe cazuri. Acest lucru este clar, ne spun experţii că boala se va extinde în continuare", a arătat Iohannis.

Comenteaza