Iohannis: „Comportamentul ostil care vine dinspre est” este „o ameninţare importantă la adresa securităţii europene”

Iohannis: „Comportamentul ostil care vine dinspre est” este „o ameninţare importantă la adresa securităţii europene”

Klaus Iohannis a vorbit, joi, în deschiderea lucrărilor seminarului „Redefinirea contextului de securitate în Europa de Sud-Est – o abordare de la Bucureşti”, despre ameninţările din Regiunea Mării Negre, amintind despre un „comportament ostil care vine dinspre est”.

“Cred că suntem cu toţii de acord că regiunea Mării Negre are o greutate aparte în ecuaţia de securitate la nivel internaţional. Regiunea Mării Negre se află la intersecţia Vecinătăţilor Estice şi Sudice ale NATO şi ale UE – cu ameninţările, riscurile şi provocările specifice: conflicte regionale îngheţate sau active, noi ameninţări de natură cibernetică, hibridă şi teroristă, migraţie ilegală. You name it, we have it. Toate acestea trebuie abordate în mod coordonat şi coerent, ceea ce reprezintă în sine deja o provocare. În prezent, o ameninţare importantă la adresa securităţii europene este reprezentată, evident, de comportamentul ostil care vine dinspre est, ca să nu fiu prea concret”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele României a vorbit şi despre obiectivul major al României, acela de a-şi consolida securitatea prin eforturi la nivel national.

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI

Comenteaza