Iohannis, concluzie tranșantă după CEX-ul PSD: "Nedemocratic, nereformat. O totală harababură și o totală rezistență la schimbare"

Iohannis, concluzie tranșantă după CEX-ul PSD: "Nedemocratic, nereformat. O totală harababură și o totală rezistență la schimbare"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că PSD nu s-a schimbat după ședința de marţi seara, în urma căreia Viorica Dăncilă şi-a dat demisia din fruntea partidului și că "rămâne, din păcate, un partid nedemocratic, nereformat". 

Întrebat, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre întâlnirea de marți seara a PSD urmată de schimbarea liderilor, preşedintele Klaus Iohannis a spus că partidul a rămas același și că "ce s-a schimbat ieri a fost <unii au luat locul altora>".

"PSD nu s-a schimbat aseară, ca să nu avem cumva o impresie greşită. PSD-ul este de o bună vreme încoace condus de aşa-zişi baroni locali, de baronii PSD-işti, şi acest lucru nu s-a schimbat. Ce s-a schimbat ieri a fost unii au luat locul altora", a răspuns Klaus Iohannis.

Șeful statului consideră că "PSD încă nu a înțeles nimic din aceste înfrângeri electorale" și ceea ce s-a văzut aseară indică "o totală harababură și o totală rezistență la schimbare" a partidului, care "rămâne nedemocratic, nereformat".

"După părerea mea, PSD încă nu a înţeles nimic din aceste înfrângeri electorale şi felul cum s-a prezentat public, că nu am alte informaţii din interior, aseară, îmi arată acolo o totală harababură şi o totală rezistenţă la schimbare. Rămân la ideea mea pe care am tot reluat-o, PSD-ul schimbă feţele, dar nu schimbă năravul, PSD-ul rămâne deocamdată, din păcate, un partid nedemocratic, nereformat, care în niciun caz nu doreşte să se implice pentru români, ci pentru proprii baroni locali", a mai precizat Iohannis.

Comenteaza