Iohannis condamnă decizia lui Crin Antonescu de a nu se implica în campania sa electorală

Iohannis condamnă decizia lui Crin Antonescu de a nu se implica în campania sa electorală
Candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) la alegerile prezidenţiale din această toamnă, preşedintele PNL Klaus Iohannis se arată deranjat de decizia fostului şef al partidului de a nu se implica în campania sa electorală.

Prezent la Cluj-Napoca în prima sa vizită din precampanie, Iohannis consideră că ar fi de datoria colegilor de partid, în special a celor care au avut posturi de conducere să îi susţină campania electorală, deranjat fiind de neimplicarea lui Crin Antonescu.

"O campanie electorală este un lucru extrem de complicat şi are nevoie de solidaritatea membrilor partidului, iar această solidaritate ar trebui exemplificată de cei care au condus partidul până la campania electorală", a susţinut acesta.

În schimb, Iohannis a negat că ar fi simţit neimplicarea unui grup de susţinători ai lui Crin în campania sa: "nu am simţit beţe în roate, nici de la PNL, nici de la PDL", a afirmat el.

Nu în ultimul rând, candidatul ACL a susţinut că nu are nicio intenţie să formeze o alianţă electorală între cele două tururi de scrutin.

"Darea voturilor e un mit. Candidaţii care nu trec în turul II nu au nimic nici de dat, nici de primit. Probabil vor emite opinii care, potrivit sondajelor de opinie, sunt foarte puţin luate în seamă de nucleele lor de alegători. Prin urmare nu voi face nicio mare alianţă în turul II", a încheiat el.

Vizita de miercuri a lui Iohannis a început cu dezbaterea deschisă a programului său de campanie, numit „Proiectul pentru România", care a fost analizat împreună cu reprezentanţii mediului universitar clujean, cadrele didactice şi studenţii interesaţi, la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga", în sala "Ion Muşlea".

Ulterior, a avut o scurtă întâlnire (în premieră absolută pentru Klaus Iohannis) cu presa clujeană, după care s-a întâlnit, la cinematograful „Florin Piersic", cu liderii şi activele locale de partid ale PNL şi PDL.

Comenteaza