Iohannis: "Dacă cineva trebuia să demisioneze, acela era Victor Ponta"

Iohannis:
Klaus Iohannis, candidatul ACL la președinție, susține că demisia lui Titus Corlățean din funcția de ministru al Afacerilor Externe și înlocuirea lui cu Meleșcanu nu va rezolva problema votului din diaspora. El a afirmat că "dacă cineva trebuia să demisioneze, acela era Victor Ponta".

"Nu am încredere deloc în acest Guvern, nu am încredere în Victor Ponta. Mii de oameni nu au putut sa voteze candidatul lor pe 2 noiembrie. Nu s-a întâmpla nimic, până când nu a venit BEC să spună că nu se pot mări secțiile de votare. De ce nu au putut să vină cu ordonanța de urgență? Domnul Corlățean a fost trimis acasă, iar dacă era cineva care trebuia să demisioneze, acela era Victor Ponta. Noi în continuare vom atrage atenția că multe lucruri nu sunt în regulă. Guvernul dacă vrea, poate sa rezolve aceste lucruri. Nu cred că domnul Meleșcanu poate rezolva prolema", a declarat el la Realitatea TV. 

Iohannis a îndemnat în același timp românii să meargă la vot: "Victor Ponta este un pericol pentru democrația din România. Singurul mod de a preveni acest lucru este să mergem la vot".

Titus Corlăţean și-a anunţat luni demisia, menţionând că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea. La scurt timp după, premierul Victor Ponta l-a propus pe fostul candidat la președinție, Teodor Meleșcanu, pentru preluarea mandatului de ministru al Externelor, rămas vacant. 

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Titus Corlăţean din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, precum şi decretul prin care Teodor-Viorel Meleşcanu este numit în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Învestirea lui Meleșcanu în funcția de ministru al Afacerilor Externe a avut loc în aceeași zi, la 17:30. 

Comenteaza