Iohannis: Dacă ne mobilizăm şi mergem la vaccinare, până în vară scăpăm de pandemie

Iohannis: Dacă ne mobilizăm şi mergem la vaccinare, până în vară scăpăm de pandemie

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că după Crăciun va începe campania de vaccinare anti-COVID, că "totul este organizat ca la carte" și că "nu este nimeni obligat", dar că "noi recomandăm tuturor să se vaccineze, fiindcă este singura cale de a scăpa de pandemie".

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Totul este organizat, nu teoretic, practic. Lucrurile vor funcţiona şi, imediat după Crăciun, vom intra direct în campania de vaccinare", a declarat şeful statului, după ce a vizitat Centrul naţional de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

El a arătat că prima tranşă de vaccinuri, de 10.000 de doze, va ajunge în România după Crăciun, fiind o tranşă simbolică, urmând ca din ianuarie să fie primite tranşe mai mari, de cel puţin 100.000 de doze pe săptămână sau mai mult.

"În prima etapă va fi vaccinat tot personalul medical, în a doua etapă va fi vaccinat personalul esenţial şi noi credem că în martie - aprilie - mai este faza când va fi vaccinată populaţia generală", a subliniat preşedintele, conform Agerpres.

Klaus Iohannis a reiterat că vaccinarea este voluntară şi că toate vaccinurile sunt sigure.

"Nu este nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze, fiindcă această vaccinare este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin. Toate sunt foarte bune. Toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene, toate sunt eficiente, adică îşi fac efectul, toate sunt sigure şi în acest fel vom putea, dacă ne mobilizăm şi mergem la vaccinare, până în vară probabil să scăpăm de această pandemie", a spus el.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza