Iohannis, despre infecțiile cu Delta: "Nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da"

Iohannis, despre infecțiile cu Delta: "Nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da"

Preşedintele Klaus Iohannis nu crede că ar trebui impuse, în prezent, în România, noi măsuri restrictive, subliniind că vaccinarea anti-COVID este soluţia pentru prevenirea revenirii pandemiei.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat vineri la Sofia dacă România ar trebui să ia măsuri restrictive în contextul răspândirii variantei Delta, aşa cum au început mai multe ţări europene. 

"Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an şi jumătate de pandemie şi am repetat acest lucru de multe ori şi o să o repet şi acum. Ieşirea din pandemie şi prevenirea revenirii pandemiei, pentru că de asta vorbim acum, stă în vaccinare. La noi vaccinarea este posibilă, vaccinul este disponibil fără programare, fără niciun fel de birocraţie. Eu recomand în continuare fiecărui român să se vaccineze dacă nu doreşte să ajungă la spital. Atât de simplu este", a declarat şeful statului înainte de participarea la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări de la Sofia.

 

Comenteaza