Video Foto Iohannis, discurs în fața studenților, la Km 0 al Clujului: "Sunteți parte foarte activă din societatea românească, vă felicit și mă bazez pe voi"

Iohannis, discurs în fața studenților, la Km 0 al Clujului: "Sunteți parte foarte activă din societatea românească, vă felicit și mă bazez pe voi"

Președintele României s-a întâlnit cu studenții din Cluj, în Piața Unirii, din centrul oraşului. 

Klaus Iohannis a pornit de la UBB, unde a participat la deschiderea anului universitar, spre Primăria Cluj-Napoca, unde urmează să decoreze cele șase universități de stat din oraş "care au avut un impact deosebit în comunitate, contribuind la dezvoltarea acesteia în spiritul multiculturalismului, și care reprezintă un pilon important în conservarea și promovarea valorilor și a culturii naționale".

Ajuns în Piaţa Unirii - însoţit de reprezentanții universităților, de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan și de edilul Emil Boc - şeful statului s-a întâlnit cu studenţii din oraş, cărora a ţinut să le transmită câteva cuvinte:

"Vă doresc un an universitar foarte bun, cu reușite și la sfârșitul anului să puteți spune că a fost și frumos și util. Am participat la deschidere la UBB, o spun cu mândrie, și eu am fost student aici, am studiat fizica la Babeș-Bolyai, pentru mine a fost foarte emoționant să intru pe ușa pe care am intrat cât am fost student aproape zilnic.

A fost foarte emoționant să văd că clădirea principală a universității nu s-a schimbat, dar în alte privințe totuși s-a schimbat, în bine. Vă felicit pe toți și vă invit să vă bucurați de acești ani. După o vârstă așa se întâmplă, povestești ce a fost", le-a spus Klaus Iohannis studenților adunați la kilometrul 0 al Clujului.

"Orașul este senzațional; poți să ieși cu prietenii, să asiști la cursuri, la seminarii, de multe ori foarte bune. Dacă ar fi numai cursuri și seminarii, ar fi puțin lucru; cu toții probabil ați simțit ceva ce va leagă, ceva ce vă face sa fiți mândri că sunteți studenți.

Vă spun ce cred eu: că este acel ceva ce dintr-un elev face un student, acel ceva se învață la cursuri, la seminarii, la petreceri, dar se învață și participând la manifestații, la discuții informale despre ce facem noi și de ce nu se mișcă politicienii ăștia.

Aceste lucruri reflecta maturitatea și aici devine studentul un membru foarte activ al comunității. Sunteți parte foarte activă din societatea românească, aici, la Cluj, ați demonstrat. Vă felicit și mă bazez pe voi"!, le-a transmis preşedintele României studenţilor.

Comenteaza