Iohannis, după ce Tăriceanu a scăpat de anchetă: PSD și ALDE nu au înțeles nimic din votul dat de români

Iohannis, după ce Tăriceanu a scăpat de anchetă: PSD și ALDE nu au înțeles nimic din votul dat de români

PSD şi ALDE au făcut zid în jurul şefului Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru ca acesta să nu fie atins de procurori, "ceea ce este jalnic şi ruşinos", a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

Reacţia sa vine în contextul în care luni Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, şeful statului susţinând că "PSD şi ALDE nu au învăţat nimic din ce le-au spus românii la vot în 26 mai".

"Cred că este atât de jalnic şi denotă o atitudine de dispreţ aşa de profund din partea PSD - ALDE faţă de voinţa românilor, încât îmi este şi greu să găsesc o clasificare pentru votul din Senat. Practic, PSD şi ALDE, cu acest vot pentru apărarea lui Tăriceanu în faţa procurorilor, şi-au dat arama pe faţă. PSD şi ALDE nu au înţeles în fond nimic din ce le-au spus românii la vot, au mers mai departe aşa cum au fost obişnuiţi şi au făcut zid în jurul lui Tăriceanu ca nu cumva 'marea valoare a politicii româneşti' să fie atinsă de procurori. Jalnic, jalnic, ruşinos!", a afirmat preşedintele, la Palatul Cotroceni, înainte de consultările cu partidele politice parlamentare.

Luni, în plenul Senatului s-au înregistrat 38 de voturi pentru cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale, 71 împotrivă şi o abţinere.

Comenteaza