Iohannis: Este foarte important ca Guvernul să găsească resursele pentru creșterea alocațiilor

Iohannis: Este foarte important ca Guvernul să găsească resursele pentru creșterea alocațiilor
| Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că este important ca Guvernul să găsească resurse financiare pentru a crește alocațiile copiilor.

„Eu cred că este foarte important ca Guvernul să găsească resursele pentru creșterea alocațiilor”, a spus Klaus Iohannis.

Referitor la majorarea pensiilor, Iohannis a spus a spus că nu a discutat cu premierul Orban "în această perioadă această chestiune”, însă există o „dorinţa comună” în acest sens.

"Este o chestiune care va fi analizată și discutată de Guvern, dar este dorința noastră comună să creștem pensiile și acest lucru a fost în repetate rânduri subliniat', a precizat președintele.

Întrebat duminică, la HotNews.ro, dacă alocațiile pentru copii vor fi dublate din august, Ludovic Orban a declarat că acestea vor crește „dacă există resurse financiare”. În legătură cu majorarea cu 40% a pensiilor din septembrie, Orban a spus că „nu e 100% asta​. Banii sunt prevăzuți, dar depinde cum evoluează economia”. Premierul a precizat că își dorește majorarea alocațiilor și a pensiilor, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluția economiei pe termen lung”.

Comenteaza