Iohannis: Este nevoie de mai multă pădure în România; avem probleme de mediu

Iohannis: Este nevoie de mai multă pădure în România; avem probleme de mediu
| Foto: Arhiva

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent vineri la evenimentul de lansare a Campaniei naţionale de împădurire "O pădure cât o ţară", desfăşurat la Ulieşti, în judeţul Dâmboviţa, a declarat că în România este necesară o creştere semnificativă a suprafeţelor împădurite, în special în contextul problemelor de mediu cu care se confruntă ţara noastră.

"Pentru mine personal este o mare bucurie că putem să începem azi această campanie de replantare, o campanie amplă care cu siguranţă va lăsa urme pozitive. Pădurile sunt aurul verde al României şi acest aur trebuie protejat şi înmulţit. (...) Pădurea trebuie protejată, este inadmisibil ca în secolul XXI să mai avem tăieri ilegale masive. Şi îl rog pe domnul ministru al Mediului să găsească noi instrumente pentru protejarea pădurilor", a declarat Iohannis.

Preşedintele a plantat primul stejar în cadrul campaniei lansate la Ulieşti. La eveniment sunt prezenţi, de asemenea, premierul interimar Ludovic Orban, prim-ministrul desemnat Florin Cîţu şi ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe.

Etichete
Comenteaza