Iohannis: Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor/ La plecarea PSD din plen: Aţi obosit deja? Ghinion! VIDEO

Iohannis: Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor/ La plecarea PSD din plen: Aţi obosit deja? Ghinion! VIDEO
Preşedintele a a avertizat că dacă PSD nu rezolvă actuala criză, va convoca consultări la Cotroceni pentru a vedea care sunt soluţiile posibile. Preşedintele şi-a încheiat discursul felicitând părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei pentru o lecţie autentică de democraţie şi a cerut parlamentarilorsă păstreze democraţia şi ţara curate pentru viitorul României.

"Îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei, pentru o lecţie autentică de democraţie. Doamnelor şi domnilor, să păstrăm aşadar democraţia vie şi ţara curate la propriu şi la figurat pentru generaţiile care vin după noi, pentru viitorul României", şi-a încheiat Iohannis discursul în aplauzele celor rămaşi în sală.

"Retragerea OUG 13 şi eventual demiterea chinuită a unui ministru este prea puţin, iar alegerile anticipate sunt în această fază prea mult", a declarat Iohannis, arătând că PSD trebuie să vină cu soluţia.

"M-aş fi adresat şi Guvernului, dar nu e bai, la ei am fost deja. (...) Vă mulţumesc pentru primirea foarte frumoasă. Noilor parlamentari şi vechilor parlamentari vă mulţumesc pentru primirea frumoasă", a spus Iohahhnis în deschiderea discursului din Parlament, în condiţiile în care locurile alocate membrilor Guvernului erau goale.

El a spus că suntem în plină criză. "Sute de mii de români protestează în stradă, naţiunea este în alertă, este vie, este atentă şi foarte nemulţumită", a spus preşedintele.

La sosire, preşedintele a fost aplaudat îndelung de către parlamentarii opoziţiei, fiind întâmpinat însă doar de către liberalul Cătălin Predoiu.

Preşedintele a mulţumit pentru primirea foarte frumoasă şi a spus că s-ar fi adresat şi Guvernului, dar "nu-i bai", că la ei a fost deja.

VEZI LIVE Klaus Iohannis se adresează Parlamentului

Comenteaza