Iohannis: Guvernul PSD a făcut mult rău țării și ar fi trebuit să plece demult

Iohannis: Guvernul PSD a făcut mult rău țării și ar fi trebuit să plece demult
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că PSD ignoră rezolvarea urgențelor care sunt importante pentru cetățeni, fiind preocupat doar de soluționarea crizelor interne și că acest guvern ar fi trebuit să plece demult.

"În urmă cu câteva săptămâni, tragedia cumplită de la Caracal ne-a arătat cât de multe şi de profunde sunt disfuncţionalităţile din interiorul unor instituţii ale statului. Incompetenţa, lipsa unor proceduri clare, corupţia, indiferenţa, toate acestea au dus la un deznodământ cutremurător - incapacitatea statului de a salva vieţile propriilor cetăţeni. Am cerut Guvernului ca, până la finalul lunii august, să adopte o serie de măsuri, astfel încât în situaţii precum cele de la Caracal să nu mai existe întârzieri criminale în acţiunile instituţiilor statului. (...) PSD, preocupat însă de soluţionarea crizelor interne, continuă să ignore rezolvarea urgenţelor care sunt importante pentru cetăţeni şi care au un impact direct asupra vieţii de zi cu zi. Am văzut doar câteva măsuri punctuale luate la cald", a declarat Klaus Iohannis. 

 Președintele a mai spus că Poliția Română a ajuns să aibă probleme de credibilitate din cauza politizării excesive din ultimii ani.

"Am mai spus-o și o repet – am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți în funcții, au fost dați afară prea mulți profesioniști și au fost puși în locul lor oameni incapabili. Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult. (...) Se impune, așadar, resetarea statului, pentru că direcția în care a dus PSD țara în ultimii ani este una pur și simplu greșită", a afirmat președintele. 

Comenteaza