Iohannis îl ironizează pe ministrul Transporturilor, Ioan Rus

Iohannis îl ironizează pe ministrul Transporturilor, Ioan Rus
Aflat la Cluj în prima sa vizită din precampanie, candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, l-a ironizat pe ministrul Transporturilor, Ioan Rus, pentru Master Planul general de Transport.

Noul Master Plan de Transport, prezentat miercuri de Ioan Rus în dezbatere publică în comisiile pentru transporturi din Camera Deputaţilor şi din Senat, prevede înlocuirea autostrăzilor cu drumuri expres, lucru care l-a îndemnat pe Iohannis să-i adreseze un mesaj ironic ministrului Transporturilor. 

"Mă tem să nu înlocuiască drumurile expres cu drumuri naţionale şi atunci să înceapă să astupe gropi, ca până acum", a declarat acesta.

Potrivit documentului, necesarul de autostrăzi pe care România ar trebui să le construiască până în 2030 este de doar 656 km, costurile estimate pentru realizarea lor ridicându-se la 6,2 miliarde de euro, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). De asemenea, România ar trebui să mai construiască 2.226 km de drumuri expres, costul estimat al acestora fiind de 17,5 miliarde de euro, fără TVA.

Proiectele de autostrăzi incluse în Master Plan sunt Gilău-Borş (177 km), Sibiu - Braşov (103 km), Ploieşti - Comarnic (49 km), Craiova - Piteşti (115 km), Comarnic - Braşov (54 km) şi Braşov - Bacău (158 km), se arată într-un document de sinteză furnizat de Ministerul Transporturilor.

Întrebat de ce au fost înlocuite autostrăzile cu drumurile expres, Rus a afirmat că "nu este vorba de a înlocui nimic cu nimic. Deci nu este înlocuit în acest Master Plan vreun milimetru de drum regional cu drum expres sau cu autostradă. Aşa rezultă pe seama analizelor absolut ştiinţifice făcute de către o companie, probabil cea mai mare din lume, specializată în acest domeniu, care a făcut o analiză ştiinţifică a ceea ce înseamnă trafic în România, nevoia de interconectivitate, suport solid pentru dezvoltarea economică".

Comenteaza