Iohannis, în scandalul remanierii: Problema este una politică. România nu are premier

Iohannis, în scandalul remanierii: Problema este una politică. România nu are premier
Klaus Iohannis | Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, după ce premierul Viorica Dăncilă a depus o sesizare la CCR privind remanierea guvernamentală, că, în această situaţie, va aştepta decizia Curţii.

După ce premierul Viorica Dăncilă a trimis o solicitare de rezolvare a celei de-a doua remanieri, la CCR, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că "probabil CCR va da un răspuns, dar nu va rezolva problema, fiindcă problema amânării numirii miniştrilor nu este una constituţională, este una politică".

"Prima problemă e că România nu are prim-ministru, iar a doua cauză e ca PSD şi-a pierdut capacitatea de a face politică", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că nu l-a consultat în problema remanierii. 

"Doamna prim-ministru mi-a trimis o solicitare de remaniere a Guvernului şi apoi incă una fără să caute un dialog. Doamna premier m-a sunat ieri. Ce credeţi că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza şi am ajuns la un răspuns ;i i-am răspuns că nu. Sincer, mă aşteptam să mă caute, să mă sune şi să mă întrebe – domnule preşedinte de ce nu-mi daţi un răspuns? Care este problema? Noi nu suntem puşi aici să trimitem hârtii. Noi suntem puşi aici pentru a rezolva problemele României, ori asta se face prin dialog instituţional", a declarat preşedintele.

"Doamna prim-ministru a venit cu o solicitare de remaniere fără a spune de ce sunt revocaţi miniştri. Este anormal. Doamna confundă guvernul cu partidul", a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat şi că "guvernul e condus de infractorul Dragnea prin interpuşi".

Comenteaza